Nieuw: INNSiDe by Melía & The Conscious Club organiseren mini-retraites inclusief cacaoceremonie

Vanaf 1 december 2024 kun je in het levendige lifestyle hotel INNSiDE by Meliá niet alleen terecht voor een stedentripje Amsterdam, maar ook voor een echt selfcare moment. INNSiDE by Meliá en The Conscious Club gaan namelijk een samenwerking aan. Deze samenwerking betekent een mini retraite bestaande uit een cacaoceremonie, diner, overnachting en ontbijt. Wij mochten het alvast uitproberen en zijn fan!

The Consciousclub x INNSiDe by Melià

Cacaoceremonies, we horen er steeds vaker over. En niet alleen van diegene die diep in de spirituele wereld geworteld zijn. Ook ’the girls next door’ gaan steeds vaker overstag, nieuwsgierig naar de bijzondere magische krachten van dit natuurlijke medicijn. Hét medicijn dat je in contact brengt met jouw onderbewustzijn en intuïtie. En hoe kun je zo’n cacaoreis nu beter maken dan in een moment van complete selfcare? The Conscious Club en Hotel INNSiDe by Melià bundelen dan ook hun krachten en organiseren vanaf 1 december 2023 exclusieve mini-retraites in Amsterdam. Van de ceremonie tot de overnachting en maaltijden. Tijdens deze mini break keer je even helemaal in jezelf.

Magisch cacao

Te gek zo’n cacaoceremonie, maar wat is dat nu precies? Rauwe cacao is een natuurlijk medicijn dat al duizenden jaren binnen de Mayacultuur in Zuid-Amerika gebruikt wordt voor medicinale, spirituele en ceremoniële doeleinden. Het drinken van rauwe cacao zou leiden tot een diepere spirituele verbinding, geeft een extra geluksboost en zou het immuunsysteem stimuleren. Een hoop voordelen zo lijkt! Iets waar steeds meer van ons nieuwsgierig naar zijn, in een zoektocht naar meer verbinding met zichzelf.

Voor wie denkt ‘yes, kom maar op met die heerlijke chocolademelk’, komt van een koude kermis thuis. De rauwe cacaodrank heeft niets weg van de overheerlijke chocolademelk die we allemaal zo goed kennen. De drank wordt geserveerd als een soort thee en wordt met veel ceremonieel gedronken. De cacaoceremonies bij INNSiDe by Melià worden begeleid door de eigenaren van The Conscious Club, Elizabeth Plokker en Charon Tolhuisen. Zij hebben veel ervaring in het begeleiden van deze ceremonies, zodat iedereen er een ultieme ervaring uithaalt. Verder wordt de sessie muzikaal omlijst door harpiste en zangeres Fralalai. Haar magische klanken laten je de wereld om je heen even helemaal doen vergeten.

Cacaoceremonie
Let’s go

Nadat je bent ingecheckt in de hotelkamer, start je met een heerlijk diner in het net geopende Hasta Las Vista, Baby op de 19e verdieping van het hotel. Het restaurant heeft naast een heerlijke menukaart ook een prachtig interieur. En net als vanuit de hotelkamer, heb je hier een prachtig uitzicht over de stad. Waar je aan de ene kant van het restaurant uitkijkt over het centrum van Amsterdam, kijk je aan de andere kant uit over de indrukwekkende Zuidas.

Na het diner gaat de cacaoceremonie van start. Bij de ceremonie staan rauwe cacao, meditatie, delen, beweging en muziek centraal. Het is een onwijs bijzondere ervaring, die je niet snel zult vergeten. En net zoals in een wellnesshotel is het hier heerlijk om na de ceremonie in je bubbel te kunnen blijven en linea recta je (hotel)bed in te duiken.

Na een nacht goed slapen schuif je bij restaurant Tierra in de lobby aan voor een heerlijk uitgebreid ontbijt. De perfecte afsluiter voor deze heerlijke mini-break.

@ladifynl Wauw, @innsidebymelia en The Consciousclub zijn een te gekke samenwerking gestart in de vorm van een mini-retraite. Beleef een magische cacaoceremonie, dineer op grote hoogte, slaap in een heerlijk bed en word wakker met een rijk ontbijt. Wij gingen al even op onderzoek en moeten zeggen: dit is te gek! 🤩 #innsidebymelia #theconsciousclub #amsterdam #miniretraite #cacaoceremonie #reistips ♬ Calm Down - Leasis

Zoë’s First hand experience

Ik heb een hele positieve ervaring gehad. Het was enorm bijzonder en intiem om met deze groep vrouwen samen de ‘reis’ van de ceremonie te maken. Bij de start trok iedereen vanuit intuïtie een kaart met een eigen spirit animal. Ik trok zelf de duif met de boodschap ‘be peace’. Nadat we verhalen, eigen interpretaties en intenties met elkaar deelden, kregen we over ieder dier ook een toelichting waar deze voor staat. De witte duif paste enorm goed bij mijn intentie.

De witte duif staat voor vertrouwen, liefde, vriendschap en vrede. Ze worden ook wel een boodschapper genoemd en beschermers van de stad.

Vervolgens dronken we de cacao. Dit smaakt niet erg lekker en geeft je een hele droge mond. Gelukkig mag je er veel water bij drinken! Na een moment van beweging, was het tijd om de meditatie in te gaan. De meditatie werd begeleid door harpiste en zangeres Fralalai. Het geluid van de harp en de stem van Fralalai zijn onbeschrijfelijk mooi en gaven de ervaring een extra dimensie.

Tijdens de meditatie ervaarde ik een heel gelukkig en ‘peaceful’ gevoel. Ik was ook volledig ontspannen, iets wat ik echt heel moeilijk vind. De meditatie leek maar 10 minuten te duren, maar in werkelijkheid was dit 45 minuten! Wat je precies allemaal voelt en ervaart tijdens deze meditatie is heel persoonlijk en daar ga ik dus ook wat minder op in. Een ding is zeker: het is magisch!

Wil je dit ook ervaren?

De retraite bestaat uit een diner, cacaoceremonie, overnachting en ontbijt en kost € 269,- per persoon. Tickets zijn te boeken via The Couscious Club.