Netflix serietip: Crazy ex-girlfriend

Iedereen die mij een beetje kent, weet dat ik een enorme liefhebber van series ben. Series als Grey’s Anatomy en Rizzoli & Isles volg ik al jaren. Dit zijn twee van de weinige (misschien zelfs wel de enige twee) series die ik nog écht op televisie volg.

Voor de rest is het hier in huis Netflix all the way. Alleen al in het afgelopen jaar ben ik uren bezig geweest met het kijken van onder andere Pretty Little Liars, Suits, Breaking Bad, Narcos, Orange is the New Black, Orphan Black en House of Cards. Waar Breaking Bad echt is afgelopen, wacht ik bijvoorbeeld voor House of Cards en Orange is the New Black op de nieuwe seizoenen.

Maar in de tussentijd zit ik uiteraard graag op Netflix om een nieuwe serie uit te proberen. Op advies van een collega ben ik begonnen aan Crazy ex-girlfriend. Inmiddels heb ik het eerste seizoen helemaal gekeken en staat aflevering vijf van seizoen twee op de planning om te kijken.

Waar gaat Crazy ex-girlfriend over?

De succesvolle advocaat Rebecca Bunch woont en werkt in New York. Ze staat op het punt om een belangrijke promotie te krijgen, maar is niet erg gelukkig. Op datzelfde moment loopt ze tegen een jeugdliefde aan van een zomerkamp: Josh Chan. Hij woont in West Covina, Californië. Rebecca wijst haar verdiende promotie af, zegt haar baan op en verhuist speciaal voor Josh naar West Covina.

Daar ontmoet ze onder andere barman Greg, nieuwe collega Paula en buurmeisje Heather. En daar komt Rebecca er ook achter dat Josh al heel lang een vriendin heeft. Toch laat ze geen kans onbenut om bij hem in de buurt te zijn en dat levert lachwekkende taferelen op.

Bekijk onderstaand een uitgebreide trailer van seizoen 1

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Od9mD6JmYHo&w=560&h=315]

Waarom moet je Crazy ex-girlfriend écht kijken?

De allereerste reden waarom ik je Crazy ex-girlfriend echt zou aanraden, is omdat het een heel grappige serie is. Er zitten goede grappen in en ik zit regelmatig hardop te lachen op de bank.

Je hoeft daarna niet keihard na te denken om de serie te kunnen volgen (wat bij House of Cards bijvoorbeeld weer wel zo is), maar je kunt gewoon ontspannen achterover leunen en lachen.

En de derde reden waarom ik zeg: “jij moet Crazy ex-girlfriend gaan kijken“, is omdat er fantastische liedjes in zitten. Het verhaal van de serie wordt dan verteld aan de hand van een soort Glee-achtige praktijken. Maar dan niet met bestaande liedjes, maar volledig op maat gemaakte liedjes.

Bekijk onderstaand één van de geniale liedjes uit Crazy ex-girlfriend.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=hkfSDSfxE4o&w=560&h=315]