Nazomeren in Spanje: 5x doen in Malaga

Het najaar is de uitgelezen tijd voor een nazomers tripje. En waar kun je dit nu beter doen dan in Spanje? De temperatuur is er nog heerlijk, het eten is voortreffelijk en ook aan cultuur is er genoeg te snuiven. Natuurlijk kun je een stedentrip Barcelona of Valencia boeken, maar wat dacht je ervan om eens naar Malaga af te reizen? Een verrassende stedentrip in zomerse temperaturen, 5x tips.

1. Ga terug in de tijd in het Alcazaba

De stad Malaga kent een rijke geschiedenis die zelfs helemaal terug gaat tot in de Romeinse tijd. In de stad – net als in de regio – vind je dan ook diverse overblijfselen uit het Romeinse rijk. Van het beroemde Moorse fort, Alcazaba, tot het teatro Romano, ofwel het Romeinse theater. Je kunt een guided tour boeken om zo meer over de geschiedenis te leren, of een los ticket om zelf door deze eeuwenoude omgeving te struinen. Combineer je het ticket met een ticket voor het kasteel van Gibralfaro bovenop de berg (tip 3), dan ontvang je een leuke korting.

Alcazaba Malaga

2. Bezoek de indrukwekkende kathedraal van Malaga

Niet te missen, dat is de kathedraal van Malaga zeker. Het bouwwerk is vervaardigd in diverse stijlen en is nooit helemaal afgemaakt. In de volksmond kreeg de kathedraal dan ook de naam “La Manquita”, ofwel de dame met één arm. Slechts een enkele toren werd namelijk afgebouwd. Niet alleen de buitenkant van de kathedraal is indrukwekkend, ook de binnenkant zal de onderkaak laten vallen. Zeker een bezoekje waard dus, wanneer je van pracht en praal houdt. Een entreeticket kost € 8 en boek je eenvoudig hier vooraf.

Kathedraal Malaga

3. Klim naar het kasteel Gibralfaro

Daar op de berg, verscholen tussen groene boomtoppen, ligt het kasteel van Magala: Gibralfaro. Het is niet per se een makkie om er te komen, zeker niet in de brandende zon. Houd hier dan ook rekening mee en neem voldoende water mee. De wandeling naar de top duurt zo’n 20 minuten en loopt tot 130 meter boven zeeniveau. Bovenaan wordt je uiteraard beloond. Vanaf het kasteel heb je een schitterend uitzicht over de stad. Een ticket kost € 3,50. Combineer je bezoek met een bezoek aan het Alcazaba en profiteer van een korting.

Malaga

4. Struin over El Mercado Central de Atarazanas

Verse vis, kleurrijke groenten, Spaanse kreten en een hoop gezelligheid. Dit vind je op de overdekte markt El Mercado Central de Atarazanas. Voor de foodies onder ons, een echte must-visit. Haal een vers visje van de gril of doe een tapasproeverij. Je smaakpapillen zullen absoluut geprikkeld worden. Een geliefde plek voor toeristen (foto maken? € 1), maar ook zeker een plek waar de lokale bevolking nog graag komt op boodschappen te doen.

El mercado Malaga

5. Ga naar het strand

Wanneer je benen moe worden en het zweet je over de rug loopt is het tijd om naar het strand te gaan. Plof neer in het zand of flaneer over de met palmbomen omlijste boulevard. Neem ook eens een kijkje in de haven. Het is hier een komen en gaan van jachten en cruises.

Malaga haven