Muziekliefhebber? Dan mag je deze indiefolk playlist niet missen!

Op kantoor mogen we onder werktijd naar muziek luisteren via onze oordopjes. Voor mij een geweldige uitkomst, want dan kan ik me stukken beter concentreren. Ik ben niet heel de tijd afgeleid door gesprekken die om mij heen gaande zijn, maar kan me gewoon puur en alleen bezig houden met mijn eigen werk. Aangezien het regelmatig best wat analyse en denkwerk vereist, ben ik er dus erg blij dat we muziek mogen luisteren. Maar als je 36 uur per week werkt, wil je wel een beetje goede muziek en als het kan ook nog een beetje variatie. Daarom probeer ik regelmatig nieuwe playlists uit en pas kwam ik er eentje tegen die ik écht nooit van m’n leven meer kwijt wil: de Indie/Indie-Folk Compilation – Summer 2014.

Wat staat er zoal op de lijst?

De playlist die ik bovenstaand heb, bevat onder andere nummers van José Gonzalèz, William Fitzsimmons, en Iron & Wine. Ik moet zeggen: tot voor kort kende ik deze artiesten ook niet hoor! Ook vind je wat bekendere artiesten in de lijst, zoals Hozier (bekend van Take me to church), James Bay (bekend van Hold back the river) en Ben Howard (bekend van Keep your head up). Stuk voor stuk hebben deze artiesten heerlijke stemmen waar je meer van wilt blijven horen. Bijvoorbeeld het nummer Lying to you van Keaton Henson (denk: breekbare stem, prachtige melodieën) is ook zo mooi.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=Y6-QvBz9_lY]

Wat is er zo fijn aan indiefolk muziek?

Wat ik persoonlijk zo fijn vind aan indiefolk muziek, is dat het vrij rustige muziek is, zonder dat het ook maar één moment saai wordt. De grote variëteit aan artiesten zorgt voor voldoende afwisseling tijdens het luisteren. De teksten zitten vaak prachtig in elkaar en de melodieën voeren je een beetje weg van waar je mee bezig bent (oké, tijdens het werken dus niet altijd even handig 😉 ). Ik kan niet anders zeggen dan: ik ben fan!

O ja, als je nog artiesten kent waarvan je denkt dat ik ze zeker kan waarderen, dan hoor ik dat natuurlijk graag! Vooruit, om het af te sluiten nog één nummer dan!

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=YWzzbuJJYQc]