Mona Monica Kattan runt 2 succesvolle bedrijven, waaronder Kayali Fragrances

POWERVROUWEN, EEN SERIE VAN EN OVER INSPIRERENDE VROUWEN. OF ZE NU EEN EIGEN ONDERNEMING HEBBEN, EEN TOFFE CREATIEVE DUIZENDPOOT ZIJN, SUPERMAMA ZIJN OF EEN EIGEN VERHAAL HEBBEN: VAN DEZE VROUWEN WIL JE MEER WETEN. INSPIRERENDE VERHALEN DIE ALLES TE MAKEN HEBBE MET DROMEN NAJAGEN EN HET LEVEN VIEREN. HOE ZE DAT DOEN? EN WAT HUN LEVENSMOTTO IS? WIJ DRONKEN EEN BAK KOFFIE MET ZE EN DUIKEN IN HUN VERHAAL..

Mona Monica Kattan (38) woont samen met haar man in Dubai en is de Co-founder & Global President van het bekende make-up merk Huda Beauty. Naast haar werkzaamheden voor Huda Beauty is ze tevens de Founder van Kayali Fragrances. Een ambitieuze dame mogen we dus wel stellen! Mona is leergierig, luistert graag naar podcasts, luistert boeken en blijft zichzelf ontwikkelen door het bekijken van educatieve video’s. “Feeling your best”, dat is waar deze powervrouw zich het liefst mee bezig houdt.

Waar kunnen mensen jou van kennen?

Als mensen mij kennen, dan zal dat waarschijnlijk zijn als founder van de merken Kayali of Huda Beauty. En dat klopt, want Kayali Fragrances heb ik zelf opgezet en van Huda Beauty ben ik de Co-founder en Global President.

Waar sta je op dit moment in je leven?

Op dit moment ben ik volledig gefocust op Kayali. Hiervan wil ik echt het merk van mijn dromen maken en mijn visie tot leven laten komen. We vieren dit jaar onze 5e verjaardag en ik heb eindelijk het gevoel dat ik in een goede flow en dynamiek zit met mezelf en mijn team. Ik ben dan ook superblij om de merkbekendheid te zien groeien, hopelijk ziet iedereen de visie en waardeert wat het merk probeert te bereiken. We willen dat iedereen zich een diamant voelt door de kracht van geuren.

powervrouwen

Wat zijn jouw dromen op persoonlijk en zakelijk vlak?

Persoonlijk wens ik fijne relaties te hebben met de mensen van wie ik hou, of het nu mijn familie, mijn vrienden of mijn team is. Daarnaast wil ik graag vrede voelen met wie ik zelf ben en authentiek en trouw blijven aan de kernwaarden in mijn leven. Op professioneel vlak willen wij specifiek in de geurindustrie een statement maken. Ik wil het gevoel hebben dat Kayali Fragrances een revolutie teweegbrengt in de manier waarop geuren worden verkocht en gebruikt. Ik hoop dan ook dat ik op professioneel vlak mijn stempel kan drukken en dat dit altijd zal blijven bestaan. Ja, zelfs wanneer ik er niet meer ben!

WAT IS DE MOOISTE, PIJNLIJKSTE, GROOTSTE LES DIE JE TOT NU TOE IN HET LEVEN HEBT GELEERD?

Ik zou zeggen dat de grootste en meest pijnlijke les die ik heb geleerd is dat je jezelf echt moet beschermen. Iemand anders zal dit niet voor je doen en niemand zal voor je zorgen op de manier waarop er voor je gezorgd moet worden. Er is niemand die jou zal redden. Dat is iets dat iedereen zo vroeg mogelijk moet leren denk ik, een waardevolle les.

Welk taboe zou jij willen doorbreken?

Zoveel taboes! Het belangrijkste voor mij is dat mensen denken dat je hard en stoer moet zijn om een goede en succesvolle leider te zijn of impact te hebben op je team. Ik wil echt proberen zoveel mogelijk met liefde en vriendelijkheid leiding te geven en toch succesvol te zijn in wat ik doe. Mensen zeiden altijd dat ik te aardig was en probeerden misbruik van me te maken. Ik denk dat deze leiderschapsstijl het beste werkt als je een team hebt met dezelfde waarden en ik wil laten zien dat dit ook werkt.

Mona Kattan

Wat is jouw levensmotto?

“Wat je ook doet, leg je hart erin”. Er zijn geen klussen die te klein of te groot zijn, geef alles wat je kunt!

Welk advies zou jij jouw jongere ik geven?

Ik zou mezelf heel veel advies geven! Ik zou tegen mezelf zeggen dat ik grenzen moet stellen, meer ‘nee’ moet zeggen en voor mezelf moet opkomen. Vroeger was ik te bang en te verlegen om mezelf te verdedigen terwijl ik dat had moeten doen – grenzen stellen is belangrijk. Je moet jezelf, je hart en je energie beschermen.