Libelle Zomerweek 2015 – Fiesta del Sol

Als iemand vraagt of ik nog iets leuks ga doen op mijn vrije dag en ik zeg: ja, ik ga naar de Libelle Zomerweek, dan krijg ik regelmatig dezelfde reactie: jeetje, je bent toch nog hartstikke jong. Dat is inderdaad waar, maar de Libelle Zomerweek is echt niet voor stoffige, verlepte huisvrouwtjes hoor! Oké, ze zijn er wel redelijk bovengemiddeld aanwezig, maar er zijn ook écht heel veel jonge vrouwen. En af en toe ook wel een verdwaalde man die twee mogelijke gezichtsuitdrukkingen heeft:

  • WOW! Dát zijn veel vrouwen. Dat is heerlijk zeg! of
  • O god, wat doe ik hier? Kan ik niet in de auto wachten?

Libelle Bodega met optredens van oa. Charly Luske en Belle Perez

Dit jaar was het thema van de Libelle Zomerweek Fiesta del Sol. Nu was het ook wel redelijk zonnig, maar ’t had dit jaar ook Fiesta del not so much Sol but very much Viento (wind) kunnen heten hoor, geen probleem. In de Libelle Bodega, een sfeervol aangeklede tent, stonden optredens op het programma van Charly Luske, Ruth Jacott, Belle Perez en Rowwen Hèze. Heel sfeervol en erg leuk om te zien!

Workshop zelf bodybutter maken

Als bezoeker van de Zomerweek mag je meedoen aan één van de vele workshops die gegeven worden. Ik koos voor de workshop waarbij je zelf bodybutter ging maken. Veel meer dan een beetje roeren in een bakje met vier ingrediënten was het ook niet, maar het eindresultaat ruikt heerlijk en smeert goed weg. Andere workshops waar je voor had kunnen kiezen, zoals bakken met Koopmans, kaasproeverij, windlicht decoreren, koken met kookboekschrijvers en nog veel meer.

En winkelen, heel veel winkelen

Uiteraard waren er ook genoeg standjes waar je je zuurverdiende salaris binnen no-time over de balk kon smijten. Dat is ook wel gelijk één puntje van ergernis: vrouwen die met zo’n boodschappentrolley rijden. Die sleuren dat ding werkelijk zonder pardon over je poten heen en kijken je dan aan alsof het je eigen schuld is. En inhalig dat ze zijn: die dingen puilen uit van wat ze allemaal hebben weten te bemachtigen. Maar ook ontzettend grappig om te zien!