Kunstmuseum Den Haag brengt eerbetoon aan Vivienne Westwood

Fashionista’s opgelet! Dit najaar neemt Kunstmuseum Den Haag met de tentoonstelling Royals & Rebels – British Fashion je mee in de rijke geschiedenis van de Britse mode, inclusief een eerbetoon aan de vorig jaar overleden Dame Vivienne Westwood. Een absolute must-see voor modeliefhebbers vanaf september te zien in Den Haag!

Vivienne

Binnen deze tentoonstelling worden Westwood’s ontwerpen getoond temidden van andere grote namen uit de Britse mode: jonge talenten, historische mode, gedistingeerde maatkleding en meer. Grote eyecatcher is de Westwood trouwjurk die Sarah Jessica Parker als personage Carrie Bradshaw droeg in de Sex and the City film (2008) en recent ook in het vervolg And just like that… (2023). Deze wíl je toch in real life gezien hebben?!

Actrice Sarah Jessica Parker als personage Carrie Bradshaw in de bruidsjurk van Vivienne Westwood, in de film Sex and the City (2008). Foto: ANP Foto
Actrice Sarah Jessica Parker als personage Carrie Bradshaw in de bruidsjurk van Vivienne Westwood, in de film Sex and the City (2008). Foto: ANP Foto

Top designs

Naast ontwerpen van Westwood, zijn in de tentoonstelling talloze ontwerpen van andere Britse designers te zien, waaronder Alexander McQueen, Stella McCartney, Charles Frederick Worth, Liberty’s, Lucile, Edward Molyneux, Mary Quant, Katharine Hamnett, Paul Smith, John Galliano, Phoebe Philo, Richard Quinn, Gareth Pugh, Simone Rocha en jonge talenten zoals Bora Aksu, Robert Wun, Charles Jeffrey Loverboy en Matty Bovan.

De tentoonstelling Royals & Rebels – British Fashion speelt in op de huidige fascinatie voor de rijke kledingtraditie van Groot-Brittannië en is tegelijkertijd een eerbetoon aan Westwood, een bekende van het Kunstmuseum. Het museum heeft in de afgelopen decennia namelijk vaker met haar en haar team samengewerkt. Westwoods creaties en die van andere hedendaagse (Britse) designers verbinden het verleden met het heden, en brengen interessante spiegelingen teweeg met de museale collectie van het Kunstmuseum van de 18de eeuw tot vandaag de dag.

Vivienne Westwood, collectie Harris Tweed, herfst/winter, 1987/1988. Foto: Nick Knight / Trunk Archive

Tickets

Deze tentoonstelling bezoeken? Dat kan van 9 september 2023 t/m 7 januari 2024. Koop je tickets eenvoudig online.