How to: je slaapkamer restylen

Onze slaapkamer, we zijn er niet zo vaak. Het grootste gedeelte van de dag brengen we door op ons werk of thuis in de woonkamer. We brengen alleen een bezoekje aan deze kamer wanneer we uitgeput zijn, vaak is dit aan het einde van de dag. Hoe lekker is het dan om binnen te komen in een zeer mooie en opgeruimde kamer?  Het geeft je ook nog eens extra rust. Dat wil toch iedereen.
Je mag jezelf af en toe best wel eens verwennen en voorzien van wat luxe. Tover je slaapkamer daarom eens om in een vijfsterren hotel kamer. Hoe doe je dat dan? Nou dit is heel simpel, wij hebben enkele handige en goedkope tips voor je!

Restylen van je slaapkamer

De trend van dit moment is strak, modern en ruimtelijk. Wanneer jij slaapkamer gaat restylen start dan met een kleurentest. Hoeveel verschillende kleuren tel je momenteel in je slaapkamer? Waarschijnlijk zijn dat er een aantal. Tenminste als ik naar mezelf kijk. Een luxe hotel kamer straalt vaak rust uit en dit komt omdat ze maar gebruik maken van twee kleuren. Aanrader dus. Kies daarom ook voor lichte en rustige kleuren, bijvoorbeeld wit, beige, grijs of chocolade tinten. Iets warmers? Ga dan voor bordeaux rood. Waar je ook voor kiest, zorg ervoor dat er één lijn in je inrichting zit. Dat alleen al geeft rust en zorgt voor dat luxe gevoel. Begin dus met het leeghalen van je slaapkamer en neem de muren maar eens grondig onder handen door de langste wand opnieuw te behangen of te verven met een kleurtje.

Orden je slaapkamer

In hotelkamers zie je alles behalve persoonlijke (rondslingerende) spullen. Lekker rustgevend! Dit gevoel wil je ook in je eigen slaapkamer creëren. Begin daarom met ordenen. Hier wat tips:

  • Zorg dat er geen spullen op je nachtkastje liggen of staan, behalve dan een nachtlampje. Berg spulletjes die je graag in de slaapkamer bij de hand hebt op in een lade. Heb je geen nachtkastjes met lade dan is een mooie beklede doos ook een oplossing.
  • Hang kledinghaken op achter de deur. Hier kun je jouw kleding aan ophangen die je uittrekt voor je naar bed gaat.
  • Zorg dat je een wasmand ergens in de hoek hebt staan zodat je gelijk je vuile kleding hierin kunt doen.
  • Voldoende kastruimte is ook een must. Hierdoor ben je eerder geneigd om je kleding altijd netjes op te bergen. Is je kast overvol of puilen de lades uit, dan zul je jouw garderobe ook nog eens onder handen moeten nemen!
Ga voor sfeervolle verlichting

Dimlicht is een must net als leeslampen aan beide kanten van het bed. Zorg er verder voor dat je indirect licht hebt. Heb je iets meer te investeren en wil je het helemaal goed doen ga dan voor panelen met daarachter spotlichten. En wat dacht je van licht laten installeren in je garderobekast voor die extra luxe touch!

Het bed

Ga voor een bed met een bedhoofd voor als je dat nog niet hebt. Dit kun je ook makkelijk zelf maken als je een beetje handig bent. Ga voor een stuk hout die even groot is als de breedte van het bed, bekleed dit met een mooie meubelstof. Je kunt het zelfs opvullen en capitonneren. Wil je een nog luxer gevoel creëren, ga dan voor een bedhoofd dat de breedte van de kamer krijgt.

Tip: Nu je slaapkamer bijna leeg is, gaat alle aandacht naar het bed. Kies voor een mooie dekbedovertrek of een sierlijk sprei en ga voor een overdaad aan luchtige kussens zodat je er ’s avonds letterlijk in wegzinkt. Geef je slaapkamer een persoonlijke touch met enkele stijlvolle accessoires zoals bijvoorbeeld een schilderij.

Het allerbelangrijkste is wanneer je jou kamer voorzien hebt van een nieuwe inrichting dat je het dan ook netjes houd. Leer jezelf ‘s-morgens aan op je bed op te maken en de ramen te open. Oh en laat geen overbodige spullen slingeren zo blijf je kamer die uitstraling houden waar je altijd van droomde.