Hotspot: Knoflookrestaurant Look in Rotterdam

Als liefhebber van Het Goede Eten mag knoflook niet ontbreken in een groot deel van de maaltijden die ik eet. Het schijnt dat knoflook ook nog behoorlijk goed voor je is. Het wordt al jaren geroemd, omdat het je gezondheid ondersteunt en helpt bij het voorkomen van talloze kwalen en ziektes. Zo zou knoflook

  • cholesterolverlagend werken en daarmee het risico op hartaanvallen en hersenbloedingen verminderen
  • helpen bij het bestrijden van infecties, omdat het krachtige antibacteriële, antivirale en antischimmel eigenschappen heeft
  • het immuunsysteem een welkome boost geven
  • het risico op minstens vijf vormen van kanker verminderen

Topspul dus, dat knoflook! Buiten de gezonde en verantwoorde eigenschappen is ’t ook nog eens gewoon hartstikke lekker. En dat was voor mij voldoende reden om uit eten te gaan bij Knoflookrestaurant Look in Rotterdam.

Knoflookrestaurant Look: wat is dat?

Elke zichzelf respecterende knoflookliefhebber moet er een keertje gegeten hebben: Knoflookrestaurant Look in Rotterdam. In elk gerecht (behalve een paar nagerechten dan) zit knoflook verwerkt. Zo heb je als voorgerecht onder andere:

  • carpaccio van biologische Hereford runderlende met pijnboompitjes, Parmezaanse kaas en knoflook-basilicumdressing
  • gebakken kwartel met knoflook, sjalotjes, tijm en een spekje
  • hele knoflook uit de tajine met verse groene kruiden

Bij de hoofdgerechten heb je keuze uit onder andere:

  • provençaalse scharrelkip met 15 teentjes knoflook
  • heilbotfilet uit de oven met ingemaakte komkommer, zongedroogd tomaatjes en beurre blanc van gepofte knoflook
  • quiche met groene asperges, zongedroogde tomaatjes, rode ui en knoflook-kruidenkaas

En als je dan nog niet uitgegeten bent en graag een nagerecht wilt, heb je de keuze uit onder andere:

  • knoflook roomijs met pure chocoladetaart
  • crème brûlée met knoflook-sinaasappellikeur
  • warme abrikozen clafoutis met bitterkoekjes roomijs

Ik heb gekozen voor de carpaccio, de scharrelkip en het knoflook roomijs. De carpaccio was slechts heel subtiel voorzien van knoflook, maar dat vond ik in principe prima. Bij de scharrelkip was het element knoflook duidelijker aanwezig, want er waren 15 teentjes in het gerecht verwerkt. Die heb ik overigens op 1 of 2 na ook echt allemaal opgegeten :O

Vooral naar het knoflook roomijs was ik erg benieuwd, waarbij ik me afvroeg of de smaak van knoflook niet te overheersend zou zijn. Maar dat viel alles mee. Het doet niets onder voor gewoon vanille-ijs of welke smaak dan ook en is gewoon echt lekker. O ja, de pure chocoladetaart maakte het geheel natuurlijk wel even helemaal af 😉

Wil je zelf een keer bij Knoflookrestaurant Look eten (ik kan het je zeker aanraden!) dan vind je het restaurant aan de ’s Gravendijkwal in Rotterdam. Bezoek ook zeker even hun website voor een betere indruk van het totale menu.

O ja, nog belangrijk om te melden: ik ben geenszins verantwoordelijk voor de geuren die je lichaam vrij laat komen op alle mogelijke manieren na het bezoeken van dit restaurant 😉