Recept : healthy eierkoeken!

Vandaag wil ik één van m’n lievelingsrecepten met jullie delen: healthy eierkoeken.
Sinds de rage van Sonja Bakker is heel Nederland massaal aan de eierkoeken gegaan. Helaas zijn de ‘normale’ eierkoeken niet echt skinny en bevatten veel suikers en calorieën.
Gemiddeld bevat een eierkoek (75 gram) ongeveer 245 kcal, waarvan meer dan de helft uit koolhydraten en suikers bestaat. Een handige website waar je dit op kunt zoeken is deze. Ook kun je hier de app downloaden voor op je telefoon.
Deze healthy variant bevat gemiddeld 152 kcal, waarvan maar 1,6 gram koolhydraten en géén suikers! Lekker verantwoord genieten dus!

Ingrediënten

2 grote eieren (of 3 middelgrote)
2 el agavesiroop100 gram amandelmeel
rasp van 1 citroen
1 tl bakpoeder
0,5 tl kaneel
snufje zout

Aan de slag

– Verwarm de oven alvast voor op 175 graden

– Mix de eieren samen met de agavesiroop in een beslagkom, ongeveer 5 á 10 minuten op de laagste stand van je mixer. Dit lijkt lang, maar het is belangrijk dat het mengsel heel erg luchtig wordt. Uiteindelijk heb je dan een dikke schuimige massa in je beslagkom (zie foto).

– Spoel de citroen af met water en rasp deze. let op, rasp alleen het gele van de citroen af, wanneer de schil wit kleurt wordt de smaak bitter.

– Voeg nu het amandelmeel en de citroenrasp voorzichting toe aan het ei mengsel. Gebruik een spatel om dit door elkaar te roeren. Let op: roer voorzichtig om de luchtigheid van je mengsel niet te verliezen. Voeg tot slot kaneel en het snufje zout toe.

– Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak met een lepel 6 gelijke hoopjes beslag op de bakplaat. Het beslag blijft vloeibaar maar dit is niet erg.

– Bak de eierkoeken in ongeveer 13 minuten mooi goudbruin.

Je kunt ze ongeveer 4 dagen vers bewaren in een afgesloten bewaarbox of eventueel invriezen.