Haute Dog: dé hotdog 2.0!

De hotdog. Oorspronkelijk vindt ie zijn oorsprong in Frankfurt, Duitsland. Ook wel een Frankfurter genoemd. Daar worden ze sinds de 13e eeuw al gegeten. Maar toen in de 19e eeuw emigranten het bekende gekookte worstje de oceaan mee over namen naar de USA, werd het pas écht één van de meest gegeten dishes wereldwijd.

Revolutie

Traditioneel op een mooi wit zacht broodje, wordt het gekookte (vaak varkens) worstje vergezeld door typische garnituur zoals tomatenketchup, mosterd, mayonaise, coleslaw, uitjes, augurkje, kaas of zuurkool. Niks mis mee op zijn tijd hoor. Maar de hotdog kent een ware revolutie de laatste maanden. Waar het traditionele broodje vooral een tussendoortje is of een snack op een feestje, wordt de nieuwe hotdog toch echt een volwaardige lunch of maaltijd. De hotdog 2.0, de Haute Dog siert steeds meer de menukaarten en daar worden wij dames blij van.

Welcome Haute Dog

Weg met die simpele variant en welcome Haute Dog. Op een mooi rustiek of ciabatta broodje wordt het worstje nu vergezeld van een wat uitgebreider en exclusiever garnituur en dat levert mooie culinaire variaties op. Wat dacht je van een combi met ham, pesto, Parmezaanse kaas, rucola en tomaat op een ciabatta broodje?! Om je vingers bij op te eten! Of een variant met een beef worstje, tomaat, knapperige sla, bearnaise saus, bacon, crispy uitjes en waterkers?! Kijk….dat bedoelen we. Té lekker gewoon en niet zomaar meer een tussendoortje.

Würst

De Belgische TV-kok Jeroen Meus is ook fan van het eeuwenoude broodje en is onlangs in Leuven een Haute Dog restaurant gestart in het mooie oude centrum genaamd Würst. Ga er zeker eens naar toe als je in de buurt bent! Het is méér dan de moeite waard (en zeker ook de rest van Leuven, maar daar lees je binnenkort meer over ;-))

Check hieronder de ware hotdog 2.0 kunstwerkjes! Mmmmm……