Geen woorden maar draden: fashion in Wereldmuseum Rotterdam

mode- en kunstliefhebbers opgelet! Ter gelegenheid van de borduurtentoonstelling Geen woorden maar draden in Wereldmuseum Rotterdam, presenteert textielkunstenaar Yamuna Forzani haar nieuwste collectie als een eclectische mix van mode, fotografie, performance, installatie en design, tijdens een eenmalig avondvullend programma op vrijdag 18 augustus. Een top uitje om je weekend goed te beginnen!

Textielkunstenaar Yamuna Forzani presenteert met het programma Angel Delight: Talking Threads, een vervolg op haar succesvolle event Angel Delight. Tijdens het eenmalige avondprogramma op vrijdag 18 augustus in Wereldmuseum Rotterdam, bezoek je borduurworkshops, een paneldiscussie, modeshow en feest met vogue performers. Als lid van de LHBTQI+ gemeenschap beschrijft Forzani haar hele kunstpraktijk als een liefdesbrief aan haar gemeenschap en aan iedereen die zich kan vinden in deze utopische ideologieën. Forzani werd bekend door het organiseren van bals zoals haar jaarlijkse Utopia Ball x Fashion Show, die een catwalkshow combineert met ballroomcultuur en performance. Een event waarvan je de sfeer tijdens deze exclusieve avond in het museum zal kunnen proeven!

Mode en identiteit

Met haar werk verkent Forzani thema’s als identiteit, lichaam en vrouwelijkheid en vermengd deze in haar show met een speelse gedurfde psychedelische sensuele beeldtaal. In een energieke vogue performance tonen de dansers van het internationaal bekende Rotterdamse Kiki House of Angels de nieuwste collectie van Yamuna Forzani tussen een kleurrijke kunstinstallatie van wandtapijten. Check hier de video.

Denk je dat het daarna klaar is? Dan heb je het mis! Na de show kan je de hele avond feesten met DJ’s AMIR & Seven Angels en vogue performers.

Tickets & info

Wanneer? Vrijdag 18 augustus
Tijd: 19:00 – 01:00 uur
Locatie: Wereldmuseum Rotterdam
Ticketprijs: max. €15,00 p.p. | 18 jaar en ouder