Finish this book!

Mijn vriendje was op zoek naar een origineel cadeau voor mij en kwam zag toevallig dit boek liggen: Finish this book van Keri Smith. Zijn aandacht werd getrokken door de grappige kaft en hij heeft me erg verrast met dit cadeautje!

Auteur

Keri Smith is een Canadese illustrator en schrijfster. Ze schrijft voornamelijk over creativiteit. In 2007 schreef zij haar beroemde boek ‘Wreck this Journal’. Dit boek is een soort customized dagboek waarbij je op iedere pagina weer nieuwe opdrachten uitvoert. De opdrachten variëren van: “slaap met dit boek” , “Schrijf de hele bladzijde vol met hetzelfde woord’ en nog veel meer gekke opdrachten. Allemaal originele, gekke, ‘out of the box’ opdrachten, die je normaal niet snel zou doen, maar door dit boek wordt je creativiteit geprikkeld! Meer boeken van Keri Smith zijn: ‘How to be an Explorer of the World’, ‘Living out Loud: Activities to Fuel a Creative Life’, ‘This is Not a Book’ en ‘Mess: the Manual of Accidents and Mistakes’.

Finish This Book

Dit is het laatste boek van Smith wat vertaald is naar het Nederlands. Het boek staat vol met geheimzinnige en grappige pagina’s die nog niet helemaal af zijn. Als lezer van het boek krijg je de taak om het mysterie van de onverwachte ontdekking op te lossen.
Het is je missie om de nieuwe auteur van het boek te worden en om dit succesvol te doen krijg je ondertussen ook een geheime inlichtingentraining.
De omschrijving van het boek is redelijk mysterieus en ik zal dan ook niet teveel verklappen want het is het leukste om dit zelf te ontdekken tijdens het lezen van dit boek!
Het deed mij heel erg denken aan de ‘vakantie doe – boeken’ die we vroeger kregen van onze ouders om ons tijdens lange auto reizen even bezig te houden. Dit is de volwassen variant om jezelf weer lekker even uit te leven en creatief bezig te zijn!
Om een klein tipje van de sluier op te lichten hier een voorbeeld van een opdracht: Ga op een plek zitten waar je goed mensen kunt observeren. Probeer zelf onontdekt te blijven. Een goede spoorzoeker die niemand kan zien maar die iedereen ziet. Maak notities en bedenk een biografie voor de mensen die je bespied.

Bestellen!

Dit boek is dus een echte aanrader, om jezelf cadeau te doen of om aan iemand anders te geven! Het boek is in meerdere boekhandels te koop voor €15,99 maar natuurlijk ook te koop via bol.com.
Ben je nieuwsgierig geworden naar de schrijfster van dit boek? Neem dan een kijkje op haar leuke & grappige website.