Fetish feest B.I.T.C.H: dit gebeurt er achter gesloten deuren

Je hebt er vast wel eens van gehoord: fetish feesten. Van lak tot leer en latex: dit soort feesten spreken behoorlijk tot de verbeelding en iedereen maakt zich er dan ook een bepaalde voorstelling van. Maar hoe is zo’n feestje nu echt? Welk type mens gaat er naartoe en wat gebeurt daar dan zoal? Valerie bezocht voor de derde keer het fetish feest B.I.T.C.H in Amsterdam en doet een boekje open over wat er gebeurt achter gesloten deuren.

B.I.T.C.H.

Hebben we het over fetish feestjes, dan is B.I.T.C.H toch wel één van de bekendere en het meest populaire erotische feestje dat er in Nederland is. Iedere keer opnieuw moet je er als bezoeker razensnel bij zijn om op tijd jouw ticket te bemachtigen. De dresscode van het feest is zeer specifiek. Zonder lak, leer, PVC, metaal of latex laat de DOORBITCH van het feest je niet binnen. En dit geldt niet alleen bij feesten als B.I.T.C.H. Check dus vooral even de richtlijnen van het feest alvorens jouw tickets te kopen.

Eerste keer

Een paar jaar geleden bezocht ik voor de eerste keer B.I.T.C.H aan de Hemkade in Amsterdam. Een goede vriend van mijn man en mij wilde graag eens naar zo’n kinky party en wist ons te overtuigen om mee te gaan. Eenmaal kaartjes gekocht, ging ik mij wat meer verdiepen in het festival en moest ik best hard lachen toen ik de daadwerkelijke dresscode zag: leer, latex of lak. Geen uitzondering mogelijk, want de ‘door bitch’ laat je gewoonweg niet binnen. Omdat het mijn eerste fetish feest was, wilde ik niet direct honderden euro’s uitgeven aan een outfit. Je zal namelijk versteld staan van wat dat allemaal mag kosten! Ik koos voor een sexy nepleren top (nepleer is dus toegestaan) met neplerenshorts. Mijn man koos voor een nepleren boxer en een open vestje. We were ready to go!

Party time

Eerlijk is eerlijk, de dagen voor het feest was ik best wel een beetje zenuwachtig. Ik had namelijk geen idee van wat ik precies moest verwachten en had de gekste voorstellingen van de dingen die op zo’n erotisch feest gebeuren. Daarom struinde ik wat forums af om te lezen over ervaringen van anderen. De conclusie: alles kan en mag, niets moet. Deze instelling maakte me een stuk geruster, want ik ben geen swinger en ik was ook echt niet van plan om er één te worden.

Op de dag van het feest verzamelden we bij ons thuis om op te warmen met een borrel, 1 uur later stonden we in de rij om naar binnen te gaan. Wanneer je aankomt bij B.I.T.C.H word je hartelijk ontvangen door dames en of heren in vol ornaat, die checken of je als stel gekomen bent. De regel is namelijk dat er geen mannen alleen naar binnen mogen, dit om de man-vrouw verhouding in evenwicht te houden en een explosie van testosteron te voorkomen. Binnen krijg je een code voor een locker en kleed je je om in een kleedkamer. Een hilarische ervaring. Sommige mensen komen namelijk letterlijk in hun trainingsbroek binnen en gaan de kleedkamer uit met soms alleen een string en kettingen om het lijf. Ik hees me in mijn top en shorts en stapte de zaal in.

Kooidansers en DJ’s

Wat was het fantastisch! Ik wist gewoonweg niet waar ik moest kijken. Er was zoveel te zien en de sfeer was zo goed: dansers op podia en in kooien, een ‘spankhoek’, en zelfs een plek waar je je in een soort van plastic folie kon laten wikkelen om vervolgens door andere mensen geaaid te worden. In totaal waren er 3 stages, een labyrint en natuurlijk een aantal (beveiligde) couples-darkrooms. Je kunt wel raden wat daar gebeurt.. Dit feest draait absoluut om erotiek, iets wat je dan ook niet moet schuwen wanneer je hier binnenstapt. Wat ik het mooiste vond aan dit feest? Dat is dat iedereen met zoveel respect met elkaar omgaat. Of je nu dik, dun, man, vrouw, jong of oud bent.. je wordt nooit aangeraakt voordat je daarmee instemt, er is geen cat calling en mensen strooien met complimenten zonder dat ze daar wat voor terug verwachten.

Aftermath

Mijn eerste B.I.T.C.H ervaring was zo goed dat ik het jaar erop weer ben gegaan en zojuist voor de derde keer het feest in Amsterdam bezocht. Hoewel B.I.T.C.H nog steeds wordt neergezet als een ultiem erotisch feest, voelde het dit jaar niet meer aan als een fetish feestje. Naast te weinig toiletten en peperdure drankjes werd de dresscode veel minder streng gecontroleerd en waren onze favoriete chillhoekjes en labyrint verdwenen. Kortom, B.I.T.C.H 2023 had meer weg van een commerciële dance party, maar dan met blackroom en wat dansers. Toch blijf ik het feest een goede instap vinden in de wereld van erotische party’s. Wanneer je nog nooit op zo’n feestje geweest bent, is dit absoluut een bijzondere ervaring. Ook als je alleen maar wilt dansen en van jouw eigen partner wilt genieten.

Ik ga op zoek naar een nieuwe ervaring als het om fetish feesten gaan. Wat ik namelijk zeker heb geleerd is dat je absoluut geen swinger hoeft te zijn om je hier thuis te voelen.