Een horloge dragen old school? 10 redenen om het wel te doen

Een horloge, wie heeft er nog één om z’n pols hangen? De smartphone lijkt dit accessoire grotendeels te hebben vervangen. Zonde! Want een horloge biedt heel veel voordelen. Daarom 10 redenen waarom een horloge dragen toch wel een goed idee is.

1. Stijlvol accessoire

Naast functioneel, is een horloge natuurlijk een prachtig accessoire. Van vintage horloge modellen tot strak vormgegeven smartwatches, bij elke outfit zou je wel een passend model kunnen bedenken. Een horloge is een juweeltje dat in elke sieradenkist thuis hoort.

2. Tijdmanagement

In het juiste model is het horloge een tijdloos sieraad dat jou -grappig genoeg- tijd gaat opleveren. Je leest er immers de tijd vanaf, zonder afgeleid te worden door pop-ups en push meldingen van apps op jouw telefoon. Je hebt letterlijk de tijd bij de hand zodat jij elke dag prima op schema blijft.

3. Professionele uitstraling

In veel professionele omgevingen wordt het dragen van een horloge gezien als een teken van betrouwbaarheid en professionaliteit. Echt waar! Dus wil jij indruk maken op de werkvloer, draag dan een stijlvol horloge dat past bij wat jij wilt uitstralen. Van goud klokje tot wijzers met strass steentjes en een leren band. It’s up to you!

4. Goede investering

Heb jij geld op je spaarrekening staan en word je wat bedroefd van de lage rente die je vangt? Bepaalde modellen horloges (denk aan Rolex) zijn een prima investering omdat ze hun waarde behouden en soms zelfs door de jaren heen in waarde toenemen. Heb je niet alleen een mooi klokje om je pols hangen, maar ben je ook nog eens even goed bezig voor de toekomst!

5. Functioneel

Sommige horloges hebben extra functies zoals chronografen, datumaanduidingen, of zelfs kompassen. Handige tools die jou (wederom zonder al te veel afleiding zoals met een telefoon) kunnen helpen. Bedenk bij de aanschaf van een horloge waar jij hem precies voor zou willen gebruiken, en ga met deze informatie op zak gericht op zoek.

6. Herinnering

Een horloge kan dienen als een constante herinnering aan belangrijke afspraken, deadlines of persoonlijke doelen. Door regelmatig naar je pols te kijken en de tijd te zien, word je continue herinnerd aan afspraken die je nog moet nakomen en taken die je nog moet volbrengen. Wat de tijd zien allemaal wel niet met (en voor) je kan doen!

7. Traditie en erfgoed

Horloges hebben een lange geschiedenis en zijn vaak waardevolle erfstukken die van generatie op generatie worden doorgegeven. Dan is het natuurlijk extra leuk om een traditie in stand te houden en het horloge als een soort familiewapen met trots te dragen.

8. Stimulans voor productiviteit

Het bewust omgaan met tijd kan je helpen om efficiënter te werken en je doelen effectiever na te streven. Klinkt goed, vind je ook niet? En dan denk je misschien, ik kan de tijd ook op mijn smartphone zien… maar ja, dan heb je toch weer die afleiding die je bij een horloge niet hebt. Ga zorgvuldig met je tijd om en laat jouw horloge daarin voor jou werken. Productief dat je zult zijn!

9. Stressvermindering

Door de tijd gemakkelijk bij de hand te hebben, kun je stress verminderen die wordt veroorzaakt door het gevoel dat je de tijd uit het oog verliest. Met één blik op jouw pols behoud je de controle. Bovendien heb je bij een automatisch horloge geen stress over een eventuele lege batterij. Deze horloges voorzien zichzelf van energie terwijl ze om de pols gedragen worden. Old school, maar gaaf toch?

10. Mijlpaal

Net als een verlovingsring of een vriendschapsketting kan een horloge je herinneren aan een mijlpaal in jouw leven. Investeer in een mooi klassiek model en laat een boodschap graferen in het uurwerk. Zo draag je altijd een herinnering aan een mooi moment dicht bij je.