Droomeiland Zakynthos

Normaal ben ik al maanden van te voren verre reizen aan het plannen, en speur ik het internet af om alles zelf te regelen. Vorig jaar gooiden we het over een andere boeg: we waren druk met de verbouwing van ons huis en spontaan een last minute naar Zakynthos. Wat een geweldig eiland is dat! Het was mijn eerste Griekse ervaring maar we hebben van begin tot het eind enorm genoten. Hierbij al mijn tips en hoogtepunten op een rijtje:

Ionische eilandengroep

Zakynthos is samen met Lefkas en Kefalonia onderdeel van de Ionische eilandengroep en hoort uiteraard bij Griekenland. Zakynthos is een mooi compact eiland, en dus ideaal om met je huurauto – scooter of quad rond te rijden. Het eiland is 40 km lang en 20 km breed.
In de winter valt er veel regen waardoor het eiland het gehele jaar door mooi groen is!

Navagio Beach

De absolute must-see plek van Zakynthos is toch wel Navagio beach. Ook wel het scheepswrak genoemd. Dit is het meest gefotografeerde strand van Griekenland: door de witte kalkstenen kliffen omringd en het kan alleen per boot bereikt worden.
Helaas is dit plekje al door vele toeristen ontdekt, dus bereid je voor op massale drukte. Toch is het prachtig om te zien: door de witte kalk op de grond kleurt het water sprookjesachtig blauw. Je kunt een cruise maken die het hele eiland rondvaart en tussendoor verschillende stops maakt waar je kunt snorkelen, zwemmen en relaxen.

Alykes

Er zijn verschillende badplaatsen in Zakynthos die druk bezocht zijn door toeristen. Laganas ligt in het zuiden en wordt vooral bezocht door Engelse toeristen. Als je houdt van een feestje en gezelligheid ben je hier aan het juiste adres.
Onze voorkeur ging uit naar een wat rustiger gebied, maar waar wel nog wat te beleven valt. Ons hotel lag in de kustplaats Alykes, in het noordwestelijke gedeelte van het eiland. Het ligt een uurtje rijden van de hoofdstad. Het heeft een mooie kustlijn met gezellige restaurantjes en leuke Griekse taveernes.

Griekse gastvrijheid

Ik ben al op veel verschillende plekken in de wereld geweest maar de Grieken zijn toch wel echt de meest gastvrije mensen ter wereld. In ieder restaurant wordt je hartelijk welkom geheten en een rode wijn van het huis is heel normaal.
Wat vooral leuk is, wanneer je een paar dagen op één plek bent en je gaat terug naar dezelfde taveerne dat je meteen herkent wordt en de grappen worden al snel gemaakt.
De Griekse keuken is ook overheerlijk! Natuurlijk zijn er de klassieke souvlaki spiezen maar de vis is ook heerlijk. De heerlijke tzaziki mag ook zeker niet ontbreken, lekker met vers brood!

Snel boeken!

Ben je nu enthousiast geworden door mijn ervaring in Zakynthos? Boek dan snel je vakantie en geniet van de heerlijke Griekse cultuur!