Brinta met banaan

Drie heerlijke, simpele ontbijtjes!

Het ontbijt wordt vaak de belangrijkste maaltijd van de dag genoemd. Ik vind het vooral leuk om elke dag een feestje van mijn ontbijt te maken, zodat ik de dag lekker begin! Vandaag deel ik mijn drie favo ontbijtjes met jullie.

Brinta met pindakaas en banaan

Brinta.. waarschijnlijk roept dit bij veel van jullie jeugdherinneringen op. Ik eet het nog steeds, want het is nou eenmaal super lekker! In plaats van Brinta kan je ook havermout gebruiken. Mijn favo Brinta is die met banaan en pindakaas (want tja, pindakaas.. need I say more?!).

Dit heb je nodig;

  • 30 gram Brinta (of havermout dus)
  • 200 ml ongezoete amandelmelk
  • Een banaan
  • Pindakaas

Meng de Brinta en de melk door elkaar. Je kan dit in een pannetje verwarmen, of gewoon lekker simpel in de magnetron. Ik zet hem altijd ongeveer 2,5 minuut op 900 watt. Als de Brinta warm is, snijd je de banaan in plakjes en verdeeld deze over de Brinta. Vervolgens schep je een lekkere lepel pindakaas uit de pot en gooit deze erdoor. Omdat de Brinta warm is, smelt de pindakaas en dat is súperlekker. Even roeren.. en smullen maar! Om er een extra feestje van te maken, verkruimel ik soms een Oreo Peanutbutter koekje erdoor!

Brinta met banaan

Zoete cottage cheese

Dit ontbijtje deelde ik al eens eerder met jullie, maar omdat het één van mijn favorietjes is, deel ik hem gewoon nog een keertje. Dus voor degenen die hem vorige keer gemist hebben; this is your lucky day! Dit ontbijtje is heel simpel om te maken, snel klaar en lekker fris. Fijn voor een warme zomerochtend.

Dit heb je nodig;

  • 150 gram cottage cheese
  • 10 gram cacaopoeder
  • 10 gram cashewnoten
  • Fruit
  • Eventueel wat zoetstof

Meng de cottage cheese met de cacaopoeder en voeg eventueel een paar druppels zoetstof toe. Verdeel daarna de cashewnoten over het prutje wat je zojuist hebt gecreëerd (het ziet er nou eenmaal uit als een prutje, sorry). Op zich is het ontbijtje zo al lekker, maar om het een extra zomerse, frisse twist te geven is het wel lekker om er wat fruit aan toe te voegen. Ik zelf doe er graag wat aardbeien doorheen, of diepvries blauwe bessen, maar elk ander fruit is natuurlijk prima. Smakelijk!

Cottage cheese

Beltsander brownie

Brownies, wie houdt er niet van? Ik in elk geval wel! Hoewel ik ze graag de hele dag door zou eten, lijkt het me toch verstandiger dat niet te doen. Maar met de Beltsander brownie kan je prima ontbijten met een brownie! De smaak van een brownie, maar veel betere voedingswaarden, I like!

Dit heb je nodig;

  • 20 gram chocolade eiwitpoeder (whey)
  • 10 gram cacaopoeder
  • 100 ml ongezoete amandelmelk
  • Snufje bakpoeder
  • Slagroom voor de topping
  • Aardbeien voor de topping

Meng het eiwitpoeder, cacaopoeder en de amandelmelk door elkaar in een magnetronbestendig schaaltje. Voeg een klein beetje bakpoeder toe en roer nog een keer door. Zet het schaaltje nu voor ongeveer één minuutje in de magnetron, op de hoogste stand. Hoe lang hij precies in de magnetron moet, is een beetje afhankelijk van je magnetron en van je smaak. Bij een minuutje blijft de binnenkant nog lekker smeuïg, als je hem wat langer erin zet wordt hij wat droger. Haal het schaaltje uit de magnetron en maak het geheel af met wat slagroom en aardbeien.. Een beter begin van de dag kan je niet hebben toch?!

Beltsander brownie

Geef een reactie

totop