Deze zonnebrillen mogen niet ontbreken in jouw kast

Ben je helemaal gek van zonnebrillen? Dan heb je ongetwijfeld al een flinke verzameling in jouw kast liggen. Met een groot aantal merken en modellen is er altijd wel een variant die goed bij je past. Maar welk model dit precies is? Passen is weten! Maar om je een iets beter beeld te geven van welk model het beste bij jouw gezichtsvorm past, zetten wij enkele stijlregels voor je op een rij. Zo kies jij de zonnebril die het beste bij jou past.

Bepaal jouw gezichtsvorm

Om te weten welke zonnebril (of bril!) het beste bij jou past, is het goed te weten welke vorm jouw gezicht heeft. Zo worden er diverse gezichtsvormen omschreven, zoals driehoekig, rechthoekig, vierkant, rond, ovaal en hartvormig. Heeft jouw gezicht met name ronde lijnen, dan is een vierkantige bril een goed model voor jou. Heb je juist veel rechte, harde lijnen in jouw gezicht? Kies dan voor een bril met rondere glazen om jouw contouren te verzachten. Wanneer je een hartvormig gezicht hebt, wat betekent dat je voorhoofd in verhouding breed is en je een iets puntige kin hebt, zorg dan dat je het accent van je voorhoofd weerlegt met bijvoorbeeld halfronde of ovale brilglazen. Een pilotenbril is hier een perfect voorbeeld van.

Kies jouw kleur

Zonnebrillen komen in heel veel kleuren. Zelfs de glazen kleuren tegenwoordig mee en zijn lang niet alleen meer in enkel bruine en zwarte tinten te verkrijgen. Jouw haarkleur kan helpen om de voor jou juiste kleurkeuze te maken. Ben je hoog blond, dan wil je stylewise het contrast niet te hard maken door een pikzwart montuur te dragen. Hoewel dit natuurlijk ook een hele bewuste stijlkeuze kan zijn als je extra wilt opvallen. Kijk maar naar Camille uit Emily in Paris. Kies de kleur van jouw zonnebril in ieder geval zo uit dat jij het bent die de bril draagt en niet andersom. Het accessoire moet jouw beauty onderstrepen, not the other way around.

Versace

Onderstreep jouw stijl

Heb je jouw model en kleur gevonden, dan kun je op zoek gaan naar de stijl die bij jou past. Van een klassiek Dolce & Gabanna model met grote glazen, tot de iconische cat eye bril van Prada, of wat dacht je van een klassieke look met metalen montuur? Denk bij het kiezen van een nieuwe zonnebril ook vooral aan de outfits waarmee je de bril wilt combineren. Zo zorg je ervoor dat de bril een absolute toevoeging is aan jouw authentieke stijl en in het complete plaatje past.

UV-bescherming

Natuurlijk draait het bij het kiezen van een zonnebril om het model en de stijl ervan, maar we moeten niet vergeten dat we een zonnebril vooral dragen om onze ogen te beschermen tegen schadelijke uv-straling. Het hebben van een goed filter die jouw ogen beschermt is dus eigenlijk criterium nummer 1. Kijk dan ook goed bij de specificaties van de brilglazen naar welke bescherming de bril biedt. Draag je normaliter een bril? Dan kunnen zonnebrilglazen op sterkte natuurlijk ook niet ontbreken.