De Pantalon | zo draag je hem

Vrouwen en het aanschaffen van een nieuwe broek, het zit ons niet altijd mee. De skinny jeans is een trend die nog steeds kan en door de meeste vrouwen nog dagelijks wordt gedragen. Maar met de lente op komst maken kunnen we alvast kennis maken met de pantalon. De pantalon, deed mij denken aan een typische mannenbroek. De pantalon wordt misschien vaak geassocieerd met netjes en/of mannelijk, maar met de juiste combinaties is deze broek ook heel vrouwelijk en casual te dragen. Uit ervaring weet ik dat de zoektocht naar de perfecte pantalon behoorlijk lastig kan zijn en dus zal ik je een handje op weg helpen. Hier wat inspiratie voor je!

De pantalon

We zien de broek vaak in neutrale kleuren als zwart, wit en grijs voorbij komen. Maar dit voorjaar zullen de gekleurde printjes ook niet ontbreken. Hoe combineer je deze trend nu? De pantalon kan heel goed met (witte) lage sneakers. Voor een meer vrouwelijke touch draag je een paar hakken onder de broek. Qua bovenkleding is er van alles mogelijk. Hierbij kun je denken aan een wat langere wijdvallende trui, of een nauwsluitende top voor een avond uit. Een blazer maakt het geheel af. Ga je voor een pantalon met print. Zorg er dan voor dat je er iets basics op draagt zodat het niet over de top wordt.

Een pantalon met all over print
Iedere print kan en mag, maar voor de lente is een balans tussen kleur en structuur erg belangrijk. Denk hierbij aal romantische bloemenprints in een subtiele kleur, barok en paisley.

Tip
Stof zegt veel over de uitstraling van je kledingstuk. Een zijden pantalon straalt luxe uit en is helemaal geschikt voor een avond uit. Een katoenen pantalon oogt lekker luchtig, daarom is het aan te raden om voor een katoenmix te gaan die de stof nonchalanter doet vallen en soepeler laat ogen. Nu al onderste boven van deze broek net zo als wij? Dan kun je alvast een wolmix aanschaffen. Net wat dikker en daar kom je deze wat frissere dagen prima mee door.