Culinaire hoogstandjes op de rooftops van New York City

De lekkerste cocktails, de zaligste diners, en het beste uitzicht? Daarvoor moet je bij de imposante bars en restaurants op de rooftops in New York zijn! Waar je ook zin in hebt, er is altijd wel een rooftop in de Big Apple die het heeft. Niet alleen ’s avonds zijn rooftops een aanrader, maar ook voor brunch kan je bij de meesten wel terecht, uiteraard mét speciaal brunch cocktail menu. Dat rooftop restaurants een goed idee zijn, dat weten de New Yorkers ook, en daarom is het wel handig om van tevoren te reserveren. Let ook op de dresscode die de meeste restaurants en bars op de rooftops handhaven. Wissel die denim shorts en afgetrapte gympen even om voor een leuk rokje en een pump en je bent ready to go!

Haven Rooftop

Met een decor dat ieder seizoen verandert weet je nooit wat je gaat tegenkomen bij de Haven Rooftop. Na een dag vol culturele uitstapjes is het tijd om bij Haven Rooftop op een bank te ploffen en tot in de late uurtjes van het uitzicht te genieten. Met een ruime keuze uit cocktails, bier en wijn, en heerlijke Amerikaanse en Franse gerechten is dat zeker geen straf! 

Ophelia

Niet alleen een prachtig uitzicht, maar ook van binnen is het elegante Ophelia een plaatje! Geniet van een kaasplankje en een heerlijke cocktail terwijl je vanaf de fluwelen banken de East River en de skyline bekijkt. Deze lounge heeft een bijzondere geschiedenis, vroeger mochten hier namelijk alleen vrouwen komen! Gelukkig mag jij tegenwoordig gewoon je liefje meenemen en dat wil je, want dit is de perfecte plek voor een romantische date!

Monarch Rooftop

Vanaf de 18de verdieping van een penthouse naar het Empire State Building kijken? Check. Cocktails en culinaire hapjes? Check. Loungebanken om heerlijk op te chillen? Check, check, dubbelcheck. Monarch Rooftop biedt geen volledige maaltijden maar het is het zeker waard om hier een avondje door te brengen met wat kleine hapjes en te genieten van de luxe. In het weekend is er na 10 uur een DJ en is de dansvloer waar iedereen te vinden is! Zorg wel dat je op tijd binnen bent, want er kunnen later op de avond lange rijen staan om binnen te komen.

Gallow Green

Degenen die het concept rooftop restaurant nog niet Insta-worthy genoeg vinden, hebben Green Gallow nog niet gezien. Lavendelcocktails, vuurkorven, en een spetterende backdrop van eindeloos groen kenmerkt deze urban oase! Tussen deze schitterende planten en bloemen schiet jij de perfecte foto’s, maar vergeet zeker niet om een heerlijk hapje te eten tijdens de Sunset Sundays of Rooftop Brunches! 

Cantina Rooftop

Even klaar met kleine hapjes en culinaire maaltijden waar je na afloop eigenlijk nog steeds honger hebt? Wél zin in een ‘big ass taco’ en cocktails direct uit een watermeloen slurpen? Dan ben je bij Cantina Rooftop aan het goeie adres! Waan je in een Mexicaanse fiësta van tacos, muziek en ook niet onbelangrijk: het uitzicht! Onze aanrader? Ga naar de Taco Tuesday of de Big Wednesday voor de full-experience