Column Ladify || Hittegolf

Man man, wat is het warm! En wat mogen we hier maar al te graag over klagen, puffen, kreunen en steunen. Ja mensen, we worden getroffen door een hittegolf, maar is dat nu echt zo vreselijk? In de mediterrane landen kampen ze wel vaker met temperaturen van boven de 35 graden. Toegegeven, die bosbranden zijn dan wel weer wat lastig.

Een beetje extra zon, en er is meteen paniek. Wat kunnen we ons als Nederlanders toch aanstellen! Nee, laten we genieten van die heerlijke zon op ons bol. Schroef het tempo gewoon wat terug vandaag en maak je niet zo druk om het toenemende kwik. Drink een extra fles water, trakteer jezelf op een ijsje, plons in het water. Voor diegenen die moeten werken: zoek je toevlucht op kantoor onder de airco en pas je tempo aan naar zuidelijke gebruiken. Je valt heus niet meteen dood van het dak als een mus.

Volgens het KNMI is er vandaag grote kans op gevaarlijk of extreem weer waarbij de impact groot is en er kans is op schade, letsel of veel overlast. Allemaal rete spannend natuurlijk, maar laten we ons hoofd een beetje koel houden en gewoon logisch blijven nadenken. Geen man over boord, want zo snel gaat het niet. Overmorgen mogen we weer lekker zeuren over over de hoeveelheid regen die uit de hemel keldert en kijken we met weemoed terug naar deze mooie hete dag. Mark my words!

Maar toch ook een beetje die van het KNMI. Ondergetekende belandde namelijk deze week nog met 39 graden koorts al ijlend in bed met een zonnesteek. Geen aanrader.