Bruidsjurken passen voor de fun

Die ene witte jurk… veel jonge meisjes dromen ervan en ook wanneer deze jonge meisjes uitgegroeid zijn tot ‘Ladies’, blijft de magie rondom die ene mooie witte jurk bestaan. Maar wat als je nu nooit gaat trouwen? Of wat als het wel erg lang duurt voordat de juiste huwelijkskandidaat zich aandient? In veel bruidswinkels kun je enkel en alleen terecht op afspraak en moet je de verkoopsters er toch echt van overtuigen dat je daadwerkelijk gaat trouwen. Maar het kan ook anders. Bruidsjurken passen voor de fun! Wij werden door TrouwCompleet uitgenodigd om ons een dagje onder te dompelen in een sprookjeswereld. Trouwplannen? Nog niet… Maar we hebben zeker wat extra ‘kriebels’ gekregen!

Alles om in te trouwen

Het is een eind rijden vanuit de Randstad, maar met een muziekje op en een goede kop koffie vliegen de uurtjes zo voorbij. De winkel van Ingrid, TrouwCompleet, vind je nabij het dorpje Nieuw-Schoonebeek in de provincie Drenthe. Bij het oprijden van de oprit zien we al waar we moeten zijn. Een splinternieuw bijgebouw van een oude Drentse boerderij is versierd met posters van dames in bruidsjurken. Ook prijkt er een etalagepop gehuld in maagdelijk wit voor het raam van de winkel. Op locatie worden we hartelijk ontvangen door de dochter van Ingrid, Ashley, die vaker in de winkel helpt. We krijgen een kopje thee met wat lekkers aangeboden om even bij te komen van de reis. De zaak is klein, maar gezellig. Rond een tafel staan stoelen met daarover roze schapenvachtjes gedrapeerd, langs de wanden staan rijen witte schoenen en natuurlijk heel veel rekken met prachtige jurken. In een vitrinekast schitteren de tiara’s je te gemoed en op een kapstok hangt een heel assortiment aan sluiers. Na ons kopje thee mogen we los. Het is zover: bruidsjurken te passen voor de fun!

Alle soorten en maten

Het assortiment jurken bij TrouwCompleet blijkt verrassend groot. Van maat 36 tot 54, iedereen vindt wel een pracht exemplaar om te proberen. Hoewel veel jurken tweedehands zijn, bevat de collectie ook splinternieuwe jurken. “Veel jurken nemen wij over van bruiden of worden gedoneerd, maar we kopen ook partijen op van bruidswinkels die sluiten. Hierdoor is het assortiment enorm breed en vind je in iedere stijl wel een jurk bij ons”, aldus Ashley. En daar heeft ze gelijk in. Bij het struinen tussen de rekken komen we niet alleen baljurken tegen, maar ook laag uitgesneden rugpartijen, sweet heart neklijnen, glitters en kant. Ook heeft de winkel een groot aanbod vintage jurken. “De vintage jurken haal ik overal en nergens vandaan. Hoewel veel jurken echt niet meer in de mode zijn, zien we wel dat veel van onze klanten ze willen passen. Het heeft toch iets magisch, zo’n trouwstijl van vroeger”, vertelt Ashley ons. In de rekken kies ik een jurk uit die alles weg heeft van de jurk van onze koningin Maxima. En inderdaad, met de meterslange sleep, sluier én tiara lijk ik wel een prinses. Wel zonder prins dan..

Het complete plaatje

Niet alleen kun je voor het passen van bruidsjurken terecht bij TrouwCompleet. De winkel heeft ook een aanbod gala- en avondjurken beschikbaar. Net als de trouwjurken mag je deze passen tijdens een middagje passen voor fun. Gezien het feit dat mijn kast al uitpuilt van de lange jurken in alle kleuren van de regenboog, houd ik het bij het maagdelijk wit. Voor welke type jurk zou ik gaan als het moment dan echt daar is? Mijn oog valt op een grote tule rok die uit het rekt steekt. De jurk heeft een strak korsetlijfje met hartjes decolleté, een wijde rok van tule en een grote zijden strik met glitterdetail. Ashley hijst me zorgvuldig in de jurk en zorgt voor een finishing touch met bruidskapsel en sluier. Wanneer ik in de spiegel kijk moet ik even slikken. Ik heb zowaar een ‘Say Yes To The Dress’ momentje.

Waarom kopen?

Waarom kopen als je ook een jurk kunt huren? Bruiloften zijn toch al een enorme investering en er zijn zoveel mooie jurken in omloop. Ook met de veranderende kijk op duurzaamheid zal het verhuursegment van bruidskleding blijven groeien en TrouwCompleet loopt al voorop. “Sinds onze opening dit jaar hebben we al veel verschillende passessies voor fun gehad hier, maar er zijn ook daadwerkelijk koppels in onze jurken getrouwd! Geweldig om te zien. Ik hoop dan ook dat er nog velen zullen volgen”, lacht Ashley. Wil jij ook een keertje jurken passen? Of ben je op zoek naar een mooie jurk om in te trouwen? Kijk voor meer informatie op www.trouwcompleet.nl.