Boekentips voor herfstige weekenden

We zitten nog altijd midden in de corona-tijd, de cafés zijn gesloten, groepslessen mogen we niet meer doen in de sportschool en Netflix, Videoland en de andere streamingdiensten hebben we uitgespeeld. Tijd voor iets anders! En wat dacht je dan van het ouderwets lezen van een boek? Steek de kaarsjes aan, zet een goede kop thee voor jezelf en nestel je op de bank. Hierbij de boekentips voor herfstige weekenden:

The Alchemist – Paulo Coelhos

Een boek over leren luisteren naar je hart, het lezen van voortekenen en het volgen van je dromen. Santiago, een jonge herder die in de heuvels van Andalusië woont, heeft het gevoel dat hij meer uit zijn leven kan halen en vertrekt om de wereld te bereizen. Onderweg leert hij van de mensen die hij tegenkomt en dingen die hij ziet. The Alchemist: een boek met een diepere laag.

Boekentips: The Alchemist

Nice girls don’t get the corner office – Lois P. Frankel

Een boek over veel gemaakte fouten die vrouwen op hun werk maken en daarmee bijvoorbeeld een promotie laten schieten. Jezelf behoeden van het maken van dezelfde fouten? Lois P. Frankel geeft je praktische adviezen. Herkenbaarheid alom, met een vleugje humor. Nice girls don’t get the corner office!

Boekentips: Nice Girls

De zeven zussen reeks

Voor wie niet zo’n die hard lezer is, maar op zoek is naar eenvoudiger vermaak, is er de reeks van boeken die start met ‘De Zeven Zussen’, van Lucinda Riley. De zeven zussen is het eerste deel uit een zevendelige serie over liefde, verlies en de zoektocht naar wie je werkelijk bent. Na de plotselinge dood van hun vader komen de zussen bij elkaar in hun ouderlijk huis. De zussen werden allemaal als baby door Pa Salt geadopteerd en krijgen na zijn dood allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst. De start van een zoektocht.

Boekentips: de zeven zussen

Surrounded by idiots – Thomas Erikson

De schrijver van dit boek helpt je om jezelf beter te begrijpen, communicatieve en sociale vaardigheden aan te scherpen, conflicten met vertrouwen aan te pakken, de dynamiek met je baas en team te verbeteren en het beste te halen uit de mensen met wie je omgaat en die je beheert. Hij deelt ook eenvoudige trucs over lichaamstaal, verbetert de schriftelijke communicatie, geeft advies over wanneer hij zich moet terugtrekken of wanneer hij moet doorgaan, en wanneer hij moet spreken of zijn mond moet houden. Bij het lezen van dit boek zal je veel ‘aha’ momenten delen. Ben jij ‘surrounded by idiots‘?

Boekentips Ladify

Heb jij ook boekentips voor ons? Laat jouw tips hieronder in een reactie achter!