Appelplaatkoek met havermout, rozijnen en walnoten

Ik ben een echte zoetekauw. Snoep, koek, chocolade, ik lust het allemaal. Het liefst start ik de dag met een zoet ontbijtje en sluit ik de dag af met een kop thee en stuk chocolade, koek, of wat dan ook in hand bereik ligt. Toch probeer ik mijn zoete cravings healthy te houden en bak ik vaak mijn eigen snacks. Een tijdje geleden maakte ik deze appelplaatkoek met havermout. Een zoete snack die je tevens als on-the-go ontbijt kunt nemen. Maak de plaatkoek in het weekend, dan zijn je ontbijtjes en snacks voor de rest van de week al klaar!

Ik maakte een plaatkoek van havermout met appel, rozijnen en walnoten. Een verantwoorde snack zonder suiker, op de fruitsuikers na dan ;).

    Ingrediënten 6-9 stukken (1 kleine ovenschaal):

  • 150 gr havermout
  • 2 eieren
  • 2 grote appels
  • 1 handje rozijnen
  • 1 handje walnoten
  • 2 el kokosolie
  • 2 tl kaneel
  • Snuf zout

Appelplaatkoek met havermout, rozijnen en walnoten

Begin met het voorverwarmen van de over, op 180 graden. Wel de rozijnen in een bakje met warmwater.

Verwijder de klokhuizen en rasp de appels. Ik gebruik hiervoor een simpele handrasp. Zet de geraspte appel even aan de kant.

Mix de havermout samen met de eieren tot een mooi glad beslag. Laat de kokosolie smelten (in de magnetron of in een pannetje) en voeg dit bij het havermoutmengsel. Hak de walnoten in stukken en voeg deze samen met de geraspte appel, de gewelde rozijnen, het kaneel en een snufje zout toe aan het mengsel. Meng dit goed door elkaar.

Bekleed een kleine ovenschaal met bakpapier en giet het mengsel in de schaal.

Bak de havermout appelplaatkoek 50 minuten in de oven. Let wel goed op dat de bovenkant niet te donker wordt.

Snijd de plaatkoek ik vierkante stukken  Je kunt de appelplaatkoek ca. 3 dagen in de koelkast bewaren. Of vries de koeken in, zo kun je ze langer bewaren!