Annecy, jouw vakantiebestemming van deze zomer

Corona mag ons dan nog steeds in zijn greep hebben, we kunnen langzamerhand weer dromen over een reisje naar onze buurlanden. Annecy is jouw vakantiebestemming van deze zomer. Een mooi plaats aan het meer van Annecy in de Franse regio Savoie Mont Blanc. Een charmante oude binnenstad, directe toegang tot het azuurblauwe meer, en tal tal van plekken om te bezoeken in de omgeving.

Charmante dorpjes aan het water

Laat Julien Clerc uit de speakers bulderen en plaats je zonnebril op je neus voor een rit langs het water naar de historische parel Annecy. De rit naar Annecy loopt vlak langs het water en naast charmante plaatsen als Menthon-Saint-Bernard en Veyrier-du-Lac, geef je je ogen de kost aan de surfplanken, zeilbootjes en zwemmers op het water. Annecy is een stad gelegen in het departement Haute-Savoie, in de regio Rhône-Alpes en staat ook wel bekend als het Venetië van de Alpen. De kleine kanalen met azuurblauw water stromen welwillend langs de vrolijk gekleurde huisjes.

De stad kent een rijke historie vanwege zijn belangrijke strategische positie op de handelsroute tussen Frankrijk en Italië. In de stad is er dan ook van alles over deze geschiedenis te ontdekken.

Fietsend schatzoeken

Kastelen bewaren schatten, althans dat wordt in menig sprookje toch verteld. Huur in de stad een fiets om op zoek te gaan naar het kasteel van Duingt. Een mooie rit van zo’n 40 minuten langs het azuurblauwe water en decor van groene bergen en schattige huisjes. Langs het meer van Annecy loopt een fietspad, ver weg van de voorbijrazende auto’s. Dit maakt het tochtje richting Duingt zeer ontspannen.

Annecy Ladify
Château Duingt

Annecy, jouw vakantiebestemming van deze zomer

Trakteer jezelf op een koude ijskoffie bij het theebarretje MYLK en proef van de huisgemaakte bananencake en koekjes. Annecy heeft heel wat te gebieden als het gaat om restaurants en winkels. Zet deze plekken in ieder geval op jouw lijstje:

 • Fromagerie Pierre Gay
  47 Rue Carnot, 74000 Annecy
 • MYLK
  34 Rue Sommeiller, 74000 Annecy
 • Boulangerie Rouge
  3 Rue du Lac, 74000 Annecy
 • Blossom
  4 Passage Gruffaz
 • La Libraire Imaginaire
  4, Bis Rue de la Poste, 74000 Annecy
 • Bistronomie à l’Impérial Palace
  Allée de l’Impérial, 74000 Annecy
Annecy jouw vakantiebestemming