Anders Rome…

Wie Rome zegt, zegt: een heleboel prachtige bekende oude stenen, lekkere pizza’s en pasta en zo mogelijk nóg lekkerdere gelati, maar hoe leuk het ook is om langs alle bekende bezienswaardigheden te gaan, dés te leuker is het om je gewoon door de Romeinen mee te laten voeren door hún stad! Just go with the flow en wel zien waar Rome je brengt.

Te voet

Het is een aardig compact stadscentrum waardoor alle bezienswaardigheden op redelijke loopafstand van elkaar liggen. Okay, de stad ís op 7 heuvels gebouwd, dus daardoor voel je het af en toe aardig in je benen, maar het is zonde om de bus te pakken, want daardoor mis je dus het échte Rome.

Zoals iedereen ga je gewoon naar het Colloseum (het prachtig oude Amfitheater), het Forum Romanum, daar waar het allemaal ooit begon, om je weg te vervolgen naar de Capitolijn (die zijn huidige aanzicht dankt aan Michelangelo) voor het mooiste uitzicht over die berg oude stenen én dan laat je je Rome boekje met rust en steek je de Tiber over voor een bezoek aan Trastevere.

Trastevere

Trastevere is een nog redelijk onontdekte volkswijk waar het leven even stil lijkt te staan. Voor wie van fotograferen houdt, dé ideale plek! De levenloze straatjes met pas gewassen kleding erboven en een oude verdwaalde Vespa doen het goed op de foto.

Piazza Sant’Egidio

Aan het Piazza Sant’Egidio, vind je Ombre Rosse, een gezellige kroeg met heerlijk terras waar je even kunt bijkomen met een cappuccino (alleen vóór 11.00 uur ’s ochtends alsjeblieft ;-)), een goed glas wijn en een broodje. Gewoon zo’n heerlijk typisch oud Italiaans pleintje waar je nagenoeg geen toeristen ziet en waar je je even waant in het Rome van 1950.

piazza di Sant egidio

Biscottificio Innocenti

Voor de lekkerste koekjes van Rome ga je naar de kleine koekjesfabriek, Biscottificio Innocenti, aan de Via delle Luce. Terwijl je je koekjes bestelt, zie je de meest lekkere variaties uit de oven komen. De hemel voor elke zoetekauw: brutti ma buoni, cantuccini (mijn eigen favoriet), amaretti, crostata… Kies wat lekkers uit, wandel naar een barretje in de buurt, bestel een kopje koffie en geniet! Of ga gewoon op een of ander pleintje zitten, net zoals de opa’s uit de wijk, en zie hoe Rome aan je voorbij gaat.

Biscottificio Innocenti

La vita é bella!