7 Netflix series made for binge watching

Binge watching. Iedereen doet het. Wanneer je een avondje voor jezelf hebt, tijdens jouw stay-in-bed zondag of gewoon wanneer je daar zin in hebt en er een paar uur voor vrij maakt. Laat Netflix nu een aantal fijne series hebben die gemaakt zijn voor binge watching…

Netflix komt steeds vaker met Netflix originals. Series van vaak maar een of twee seizoenen en dus perfect zijn voor binge watching! Alsof je een extra lange film kijkt. Een fijne afwisseling voor al die mega lange series van minimaal 5 seizoenen, zoals Homeland en Gossip Girl. Wat trouwens wel aanraders zijn hoor, maar soms ben je gewoon even helemaal klaar met die langdradige verhalen.

Maak je klaar voor een dag lang Netflix met onderstaande series!

1. Ozark

Een financieel adviseur ontdekt dat zijn business partner geld witwast. Maar dat niet alleen, zijn partner verloor 500 miljoen dollar en voor hij het weet wordt hij aangewezen om de klus te klaren. De enige optie: verhuizen naar de Ozarks in Missouri, waar hij binnen vijf jaar 500 miljoen dollar moet witwassen.

1 seizoen – 10 afleveringen

2. Atypical

De laatste serie die ik in een avond heb uitgekeken. Atypical is een heerlijke wegkijker. De serie gaat over een familie met een autistische zoon, die heeft besloten dat hij wil gaan daten. Zijn zoektocht naar een vriendin en alles wat daar bij komt kijken leidt tot hilarische, awkward maar toch aandoenlijke momenten. Voor zowel de zoon, als zijn familie.
1 seizoen – 8 afleveringen

3. Limitless

Limitless is gebaseerd op de gelijknamige film uit 2011. Van een mislukte artiest naar de slimste man op aarde. Brian Finch ontdekt op een dag een mysterieuze drug, die ervoor zorgt dat hij zijn volledige brein kan benutten. Maar de drug heeft niet alleen voordelen. Voor hij het weet werkt hij voor de FBI en leidt hij een dubbelleven. Limitless is dus eigenlijk gewoon een superlange film!
1 seizoen – 22 afleveringen

4. Girlboss

Een echte vrouwenserie over de rebelse Sophia die lak heeft aan het ‘volwassen leven’. Bij toeval ontdekt ze een gat in de markt en ze start een internetbedrijf: Nasty Gal. Ze ontdekt hoe het is om eigen baas te zijn. Deze comedyserie is geïnspireerd op haar succesvolle autobiografie.
1 seizoen – 13 afleveringen

5.Gypsy

“Van de makers van Fifty Shades Of Grey.” Meer dan deze zin was niet nodig om mij nieuwsgierig te maken. De trailer is vaag, maar maakt me nog meer nieuwsgierig. Gypsy staat dus nog op de to do-lijst. Gypsy is een psychologische thriller over therapeut Jean Holloway, die langzaam haar verlangens de vrije loop laat en relaties aan gaat met de familie en relaties van haar cliënten.
1 seizoen – 10 afleveringen

6. Stranger Things

Shame on me! Want ik heb Stranger Things nog niet gezien, maar sinds het tweede seizoen op Netflix staat kon ik er niet meer om heen. Overal waar ik keek, zag ik de aankondiging van seizoen twee en vooral het enthousiasme van de Stranger Things fans. Oke, duidelijk. Deze serie staat vanaf nu ook op mijn lijstje.

Stranger Things gaat over een stadje waar mysterieuze zaken aan het licht komen, nadat een jongetje verdwijnt. Van geheime experimenten en bovennatuurlijke krachten tot een vreemd meisje…

2 seizoenen – 17 afleveringen

7. 13 Reasons Why

Een serie waar de meningen over zijn verdeeld. Wat brengt deze serie teweeg? En was het wel zo’n goed idee om deze serie te maken? Je kunt je eigen mening vormen. Wij vinden het in ieder geval een must see. Na de verbijsterende zelfmoord van een tienermeisje volgen we een klasgenoot die aan de hand van een aantal tapes te weten komt waarom zij gekozen heeft voor haar zelfmoord. Indrukwekkend van begin tot eind!
1 seizoen – 13 afleveringen

 

Heb jij toevoegingen aan deze lijst met ‘made for binge watching’-series? Let us know!