5 x rijstwafel toppings: maak een feestje van je rijstwafel!

Ik ben geen fan van boterhammen en eet dan ook liever 4 rijstwafels dan twee sneeën. Zeker wanneer ik weer eens op de calorieën aan het letten ben. Met de nadruk op wéér… Van zo’n lunch met rijstwafels maak ik het liefst een feestje of zoals ze op mijn werk zeggen: “jij maakt taartjes van je rijstwafels!” Vandaag deel ik mijn 5 favoriete rijstwafel toppings. It’s party time! Of zoiets. 

1. Hüttenkäse en gerookte zalm

Een rijstwafel met Hüttenkäse en een beetje peper en zout blijft favoriet, maar dat is nou niet echt een feestje. Wanneer je hier een plakje gerookte zalm aan toevoegt. Heb je echt zin in een feestje? Voeg dan nog een plakje avocado toe.

rijstwafel met toppings

2. Avocado en een gekookt eitje

Nog een perfect combination: rijstwafels met avocado. Prak de avocado en breng op smaak met peper en zout. Besmeer de rijstwafels met de avocadospread en maak af met een gekookt eitje. Zo’n eitje waarvan de dooier nog zacht is. Nomnomnom. Tussen die avocado en het gekookte eitje pas trouwens ook nog een plakje kipfilet.

3. Rijstwafel sandwich

Ik heb ooit twee weken het ‘The Green Happiness’-dieet gevolgd (als experiment) en daar ontdekten ik de rijstwafel sandwich. Niet fatsoenlijk te eten, maar wel super lekker! Uit mijn hoofd zag de sandwich er als volgt uit: rijstwafel, laagje hummus, een paar dunne plakjes komkommer, handje kiemen (alfalfa bijvoorbeeld), de tweede rijstwafel met opnieuw dezelfde toppings en daarboven op de laatste rijstwafel. Ja probeer dat maar eens te eten zonder te knoeien. Uiteraard kun je de 3 rijstwafels met toppings ook los van elkaar eten, maar het idee is leuk. Ik vind persoonlijk hummus met kerrie het lekkerste.

4. Caprese

De klassieke combinatie: tomaat, mozzarella en basilicum werkt ook heel goed op een rijstwafel. Besmeer de rijstwafel met een laagje pesto en leg daar boven op de plakjes tomaat en mozzarella. Maak je rijstwafel taartje af met wat blaadjes basilicum.

5. Pindakaas en hagelslag

Mijn rijstwafel guilty pleasure is er een met pindakaas en hagelslag. Dit ontbijtje gun ik mijzelf vaak in het weekend. Echt de combinatie pindakaas-chocolade… Als je die eenmaal geproefd hebt wil je ze nooit meer afzonderlijk van elkaar. Ook deze variant kan je nog feestelijker maken met wat plakjes banaan, zoals de Chocolade Zusjes hieronder doen.