3 redenen waarom IJsland een must visit land is

Dingen die ooit in je leven nog wilt zien. Het Noorderlicht was voor mij één van die dingen die al geruime tijd hoog op het lijstje stond. Te zien in tal van landen, waarbij de keuze uiteindelijk op IJsland viel. Een land omringt door niets meer en niets minder dan water, heel veel water. Een land waar de prachtigste natuur te zien is. En een land waar ik begin november een week door mocht brengen. Met veel must sees op het programma en één grote wens: het Noorderlicht met eigen ogen zien.

Al op dag 1 was ik overtuigd: wat een topland. En voor het geval dat jij nog niet overtuigd bent van IJsland als vakantiebestemming, geef ik je graag een aantal redenen!

1. Compleet andere wereld

Hier in Nederland is het druk. Altijd druk. En bebouwd. Overal waar je heen gaat, staan gebouwen en lopen mensen. In IJsland is dat absoluut niet het geval. Het land heeft een kleine 330.000 inwoners, waarvan er ongeveer 200.000 in en rondom Reykjavik wonen.

Door de afwisselende natuur en het gebrek aan mensen, waan je jezelf in een compleet andere wereld. Kijk je naar links, dan zie je eerst een prachtig, groen, mossig landschap. Knipper je twee keer met je ogen en kijk je nogmaals naar links, dan zie je enorme bergen met sneeuw op de toppen. Kijk je aan je rechterhand, dan zie je regelmatig een stuk van de kustlijn van het land.

Prachtige natuur

Zojuist al kort even benoemd, maar de natuur is er prachtig. Op foto 1 zie je de zon opkomen in Nationaal Park Skaftafell, wat vooral voor echte wandelfanaten (niet voor mij dus) een paradijs op aarde is. Foto 2 is een random shot van het prachtige landschap. En op foto 3 zie je Dyrholaey.

Laatst genoemde is een bezienswaardigheid vanwege de boog in het gesteente én het strand dat uit zwart zand bestaat. Persoonlijk vond ik de manier waarop de golven stuksloegen op de kust en het gesteente een stuk interessanter. Speciale aandacht voor de toerist rechtsonder op de foto die een sprintje moet trekken, omdat zijn schoenen anders vol water komen te staan 😉

Blue Lagoon

Eén van dé toeristische trekpleisters van IJsland is de Blue Lagoon. Toegegeven, als je op Google de plaatjes bekijkt, denk je: “nah, dat kan dus écht nooit zo mooi zijn.” Geloof mij: dat is het dus wel.

Wat je op de plaatjes dan weer niet ziet, is dat het verrekte koud is als je bij 1 graad boven nul in je bikini aan de rand van de Blue Lagoon staat, klaar om het warme water in te gaan. Maar dat is allemaal vergeven en vergeten als je tenen het water eenmaal raken. Met een gemiddelde temperatuur van 36 tot 39 graden, is het goed toeven in dit geothermische bad 😀

In mijn blog van volgende week zal ik nogmaals over IJsland vertellen, waarbij ik graag wat van de bezochte highlights van IJsland laat zien 🙂

O ja, van het Noorderlicht zien, is het helaas niet gekomen 🙁