3 geweldige ideeën voor de kinderkamer

Nu ik bezig ben met het inrichten van mijn eigen huis, zit ik regelmatig op Pinterest om inspiratie op te doen voor de inrichting. Hoewel ik alles qua meubels al gekocht heb, blijf ik op zoek naar leuke ideeën. Vooral met betrekking tot de accessoires die ik nog niet gekocht heb. Tijdens mijn zoektochten op Pinterest, stuit ik regelmatig op geweldige foto’s die ik gauw op mijn eigen bord pin. Maar ik zie ook heel veel leuke ideeën voor kinderkamers. Hoewel dat in mijn geval nog laaaang niet aan de orde is, kan een beetje inspiratie op doen nooit kwaad toch 😉

Lengte meten

Toen mijn broertje en ik klein waren, werden we om de zoveel tijd door onze moeder gemeten om te kijken hoe lang we al waren. In huis hadden we een steunbalk staan, waar we tegenaan moesten gaan staan. We kregen een boek op ons hoofd, moesten er onder vandaan stappen en met een potlood werd een streepje gezet van de lengte die we toen hadden. Vervolgens met een centimeter er bij en kijken hoe groot we al waren en hoeveel we gegroeid waren. Hoe leuk is het om in de eigen kinderkamer een growth chart te hebben: een sticker met maten er op, waar je kunt zien hoe groot je al bent?

Een eigen werkplek

Toen ik van mijn kamer op de bovenverdieping naar mijn kamer op zolder “verhuisde” kreeg ik ook een bureau. Gewoon een simpel houten bureau, maar wel mijn eigen plek om aan te zitten en te werken. Het aantal uren dat ik achter mijn bureau heb doorgebracht, zou ik niet meer bij kunnen houden. Nog steeds vind ik het fijn om achter dat bureau te zitten, hoewel ik over een paar weken het huis uit ga en in mijn nieuwe huis (nog) geen bureau heb. Op Pinterest staan geweldige voorbeelden van “werkplekken” voor kleintjes.

Een uniek bed

Een vriendje van mijn broertje sliep met zijn broertje op een kamer. Zij hadden junglebedden. In de slaapkamer van het tweetal hingen lianen en netten en overal lagen tijgerknuffels en andere wilde dieren. Supervet om zo je kamer te hebben, vooral met een uniek bed. Op Pinterest staan gelukkig genoeg leuke bedden voor de kinderkamer.