21 originele manieren om je zwangerschap bekend te maken

Je zwangerschap aankondigen. Hoe pak je dat aan? Het liefst natuurlijk op een leuke en originele manier. Gelukkig zijn er genoeg manieren waarop je aan iedereen kunt laten weten dat je in verwachting bent. En die manieren kun je dan ook nog afstemmen op aan wie je het blijde nieuws wilt vertellen. Ik kan me zo voorstellen dat ouders op een andere manier op de hoogte worden gebracht dan bijvoorbeeld vrienden en vriendinnen. Daarom vind je onderstaand genoeg leuke manieren om je zwangerschap aan te kondigen. Ik heb voor mezelf even geteld, als ik alle manieren zelf eens wil toepassen, moet ik toch al gauw zo’n 15 kinderen gaan produceren. Werk aan de winkel dus …

Deel je zwangerschap met je partner

Je partner kun je op een heleboel leuke manieren vertellen dat hij vader wordt. Zo kun je kiezen voor een leuk kaartje waar de boodschap op staat of je bakt een taart voor hem en schrijft met glazuur het goede nieuws op de taart. Houd je vriend of man van pizza, dan kun je hem tijdens het eten verrassen door de boodschap aan de binnenkant van de pizzadoos te schrijven. Je kunt het zelfs op je buik schrijven en ‘m op die manier verrassen.

Deel je zwangerschap met je ouders

Ook je ouders wil je graag op een originele manier laten weten dat ze opa en oma worden. Gelukkig zijn daar ook genoeg leuke manieren voor te vinden! Print bijvoorbeeld de teksten papa, mama, opa en oma op servetten en nodig je ouders uit om te komen eten. Of geef ze een aftelkalender cadeau waarop staat hoeveel weken ze nog moeten wachten om opa en oma te worden. Leuk!

Deel je zwangerschap met je vriendengroep

Daarnaast zijn er nog voldoende andere manieren om te laten weten dat jij en je partner een kleine verwachten. Heb je al één of meer kinderen, dan kun je hen de boodschap laten brengen. Je kunt daarnaast een foto van jezelf en je partner plaatsen met een aankondiging erin verwerkt. Of je kunt het heel globaal houden, zoals op een bordje van Scrabble of iets leuks doen met de foto van de echo.