Last minute borrelhapjes maken of snel een lekkere snack op tafel zetten? Wraprolletjes zijn jouw redding! Super snel klaar en te belegen met wat je dan ook maar in huis hebt. Met een beetje online inspiratie en ingrediënten die ik nog in huis had maakten ik mijn eigen variatie op de kip en zalm wraprolletjes. Ook lekker voor de lunch trouwens!
Kip Pesto wraprolletjes
Ingrediënten (voor 3 wraps):
- 3 wraps
- 1 theelepel groene pesto
- 2 eetlepels (magere) kwark (of crème fraîche, maar dat had ik niet in huis)
- 9 plakjes (gerookte) kipfilet
- 50 gr. rucola
Meng de kwark (of crème fraîche) met de groene pesto. Voeg naar smaak een snufje zout toe of extra pesto toe. Smeer een derde van het mengels uit over de wrap. Beleg de wrap vervolgens met 3 plakjes kipfilet en een handje rucola.
Rol de wrap op en verpak de wrap in vershoudfolie. Leg de wrap in de koelkast totdat je gaat serveren.
Zalm Avocado wraprolletjes
Ingrediënten (voor 3 wraps):
- 3 wraps
- 1 avocado
- 1 klein handje snoeptomaatjes
- 100 gram gerookte zalm
- 1 bosuitje
- 50 gr. rucola
- peper en zout
Snij de avocado fijn of prak de avocado fijn met een vork. Snij ook de tomaatjes in kleine blokjes en meng deze door het avocado mengsel. Maak op smaak met peper en zout. Smeer een derde van het avocado mengels uit over de wrap. Beleg de wrap vervolgens met een derde van de gerookte zalm en een handje rucola. Snij de bosui en ringetjes en strooi deze over de wrap. Rol de wrap op en verpak de wrap in vershoudfolie. Leg de wrap in de koelkast totdat je gaat serveren.
Wat is jouw favoriete recept voor wraprolletjes? Let us know!