18 ideeën voor een onvergetelijke verjaardag

De typisch Nederlandse verjaardag kennen we allemaal: alle gasten in een kringetje en bij voorkeur de mannen en de vrouwen apart. Meestal hartstikke gezellig, maar het kan zoveel leuker dan dat. Hoewel ik mijn eigen verjaardag eigenlijk al jaren niet meer vier, vind ik het wel leuk om te kijken hoe leuk je het kunt maken.

Daarom deel ik vandaag 18 ideeën voor een onvergetelijke verjaardag.

Versiering

Slingers en ballonnen ophangen voor je verjaardag. Het klinkt een beetje alsof je op het punt staat om je vijfde verjaardag te vieren. Maar eigenlijk is het hartstikke leuk om de boel een beetje feestelijk aan te kleden, zelfs als je de twintig of dertig al ruimschoots gepasseerd bent.

Bij winkels als Xenos kun je opblaasbare letters kopen. Daarmee kun je HAPPY BIRTHDAY maken, maar HIEP HIEP HOERA of PARTY is natuurlijk ook supertof.

Hapjes

Je kent het ongetwijfeld: het gebak is op en dan komen de borrelnootjes, chips, blokjes kaas en stukjes worst op tafel. Op zich is er niks mis mee en is het best lekker, maar wees eerlijk: dat is op elke verjaardag hetzelfde.

Wil jij iets anders op tafel zetten, dan hoeft dat echt niet enorm veel moeite te kosten. Een onuitwisbare indruk maak je sowieso als je bijvoorbeeld gevulde eieren met een twist op tafel zet of kleine, gevulde pasteitjes.

Cadeautjes

Vindt het feest elders plaats en ben je uitgenodigd als gast? Dan is het wel zo leuk om een uniek cadeau mee te nemen. Een bos bloemen of een cadeaubon: weg er mee. Of als de jarige dat toch graag wil hebben, pak het dan op z’n minst een beetje leuk in.

Het kan echt al zo simpel zijn als kiezen voor standaard pakpapier en daar drie verjaardagskaarsjes op te plakken. Maar een leuke vlaggenlijn maken (is echt niet zo moeilijk bovendien) is ook superleuk en uniek.

Daarnaast geldt: een leuke, persoonlijke verjaardagskaart is nooit weg 🙂