1 Night in Sydney!

Citytripjes, verre vakanties, dagjes uit in eigen land….we zijn allemaal wel eens in de situatie geweest dat we maar een beperkt aantal uurtjes hebben om een bepaalde stad te bekijken en beleven! Bij de ene gaat dat wat makkelijker als de ander (simpelweg omdat sommige steden daar gewoon té groot voor zijn) maar vaak is het in alle gevallen gewoon handig om tips van locals te krijgen om je tijd zo leuk en efficiënt mogelijk in te delen en zoveel mogelijk van dé hotspots (al dan niet bekend) te zien!

Locals

In de reeks ‘1 Night in….!’ gaan we je meenemen naar bekende en onbekende steden! Met tips van locals en hippe vrienden en vriendinnetjes die ons al voor zijn geweest! Tips die ervoor zorgen dat je in een paar uurtjes dé tijd van je leven hebt en met mooie foto’s en herinneringen naar huis kunt!

Sydney

Ik had begin van t jaar de mazzel om voor mijn werk een week naar de Gold Coast Australië te gaan om ons hoofdkantoor te bezoeken! Terug vlogen we vanaf Sydney….enige nadeel was….daar zouden we maar 1 avond zijn (terwijl nog een extra weekje wel wenselijk was geweest!) Dus gelijk wat vrienden ingeschakeld voor een leuk avond programma in deze fantastische stad!

Het is ook geheel tegen mijn eigen principes, maar toen we eind van de middag aan kwamen, zijn we maar gelijk in zo’n rooie Hop on Hop off bus gestapt. Zou het normaal nooit of te nimmer doen, simpelweg omdat een plek te voet verkennen vele malen leuker is, maar aangezien we maar beperkt de tijd hadden, zie je zo wel alles in een uurtje of anderhalf tijd. Stap op bij Stop 19 (Convention Centre) of 20 (Imax Theatre), aangezien dit het dichtste bij het begin van het avondprogramma ligt 😉

The Meat and Wine Co.

Eten doe je bij The Meat and Wine Co. in Darling Harbour. Toegegeven, Darling Harbour is een ontzettend toeristische plek maar eenmaal binnen bij dit top restaurant met laidback sfeer ben je je daar niet meer van bewust. Ze hebben, zoals de naam al doet vermoeden, ontzettend veel smaakvolle wijnen en als je van een goed stuk vlees houdt, ga je zeker voor hun speciaal gerijpt ‘Monte’ beef!

www.themeatandwineco.com Sydney
The Meat and Wine Co.

Blu Bar on 36

Na het eten (of anders gewoon ervoor) ga je heerlijk een borrel pakken bij Blu Bar on 36. De roof top bar van het bekende Shangri La Hotel. Deze bar heeft een uitstekende cocktailkaart en misschien wel het beste uitzicht over de stad. Links voor je heb je de Harbour Bridge, terwijl je rechts zo op het Opera House kijkt. Geloof me, er zijn vervelendere plekken om je Martini te nuttigen.

http://www.36levelsabove.com.au/blubar/downloads-en.html
Blu Bar on 36 Sydney

Dance the night away

En wat is er mooier dan tot diep in de nacht door te dansen met een lekker drankje, goede muziek en leuke mensen. In King Street Wharf zitten een aantal leuke barretjes met dito terrassen, maar Bungalow 8 en Cargo stonden bij mij hoog op mijn lijstje. Just dancing your shoes off down under 🙂

Cargo Sydney
Cargo