Hotspot: restaurant Frascati in Willemstad

Met enige regelmaat ga ik uit eten. Ik houd van het mandje stokbrood met kruidenboter. Ik houd van een goed stuk, mals vlees. En ik houd er van om af te sluiten met een lekker toetje. Maar waar ik nog veel meer van houd, is tapas. Dan kun je van alles wat proeven en zit je niet “vast” aan óf biefstuk óf varkenshaas óf spareribs of iets anders. Zo vind ik het heerlijk om regelmatig bij Aqui te eten, waar de kroketjes met chorizo to die for zijn.

Het enige nadeel van tapas restaurants vind ik dat de toetjes niet inbegrepen zijn. Van de voor- en hoofdgerechten kun je eten wat je wilt, maar voor de toetjes geldt dat niet. En dat terwijl ik het toetje altijd het lekkerste vindt. Van meerdere mensen hoorde ik over een restaurant waar óók de toetjes inbegrepen zijn. De keuze was dus snel gemaakt om daar eens te gaan eten 😉

Restaraunt Frascati in Willemstad

Sinds het voorjaar van 2015 zit in Willemstad restaurant Frascati gevestigd. Zoals gezegd kun je hier onbeperkt tapas eten. Ga je op woensdag of donderdag, dan betaal je €28,50 per persoon. Ga je op vrijdag of zaterdag, dan betaal je €29,50 per persoon. Ga je op zondag, dan betaal je €32,50 per persoon.

Per ronde (onbeperkt aantal rondes) mag je per persoon steeds twee hapjes kiezen. Absolute aanraders van de kaart zijn de champignons in knoflookroom gegratineerd met kaas en de bitterbal met La Trappe en mosterdmayonaise. Hoewel ik normaal niet zo’n fan van wild ben, probeerde ik ook de wildloempia en dat is zeker het proberen waard, mocht je ook bij Frascati gaan eten. De hertenbiefstuk met paddenstoelensaus krijgt van mij ook een dikke 10, net als het varkenshaasje met pruim en spek.

En na al dat lekkers was het tijd voor de toetjes. Bijna alle toetjes van de kaart met nagerechten heb ik ook daadwerkelijk geproefd. En ik moet zeggen: hemels 😀 Met stip op één staat de brownie van witte chocolade en pecannoten. De mousse van Bastognekoek is ook zeker aan te raden. En verder .. eigenlijk ook alles wel 🙂

Frascati wisselt regelmatig van menukaart. Wanneer ze binnenkort een nieuwe kaart introduceren is de kans groot (lees: 100%) dat ik nog eens terug ga 🙂