Zorgeloos op Reis: Thuis Veilig Achterlaten

Geloof het of niet, de zomervakantie staat alweer voor de deur. Heb jij je reisplannen al helemaal uitgewerkt? En heb je alles voor thuis goed geregeld? Een goede voorbereiding is het halve werk, dus begin op tijd zodat jij straks met een gerust hart de deur achter je dicht trekt.

Een zorgeloze vakantie begint met een goed plan, en dat beperkt zich niet alleen tot de reis zelf. Met deze handige tips zorg je ervoor dat jij zorgeloos op reis gaat, omdat ook thuis alles goed is geregeld.

1. Informeer je buren

Laat je buren weten dat je op vakantie gaat en vraag hen om een oogje in het zeil te houden. Geef ze je contactgegevens voor noodgevallen en zorg ervoor dat ze weten hoe ze je kunnen bereiken. Het geeft een geruststellend gevoel te weten dat iemand in de buurt een oogje in het zeil houdt.

2. Beveilig ramen en deuren

Controleer alle ramen en deuren en zorg dat ze goed afgesloten zijn. Installeer eventueel extra sloten of beveiligingssystemen. Vergeet niet de garagedeur en eventuele bijgebouwen zoals een schuur of tuinhuisje. Een extra veiligheidscheck kan geen kwaad en helpt om je huis beter te beschermen tegen ongewenste bezoekers.

3. Zorg voor een betrouwbare huisoppas

Vraag een vriend, familielid of buur om tijdens je afwezigheid een oogje in het zeil te houden. Het idee dat iemand af en toe een kijkje neemt is niet alleen heel fijn, maar zorgt er ook voor dat je planten water krijgen en de post wordt opgehaald. Stel een schema op voor je huisoppas, zodat ze precies weten wat er van hen verwacht wordt. Een mooi souvenirtje als dank doet wonderen!

4. Maak je huis ‘slim’

Moderne technologie kan je helpen om je huis veilig te houden terwijl je weg bent. Installeer bijvoorbeeld slimme lampen die je op afstand kunt bedienen om de indruk te wekken dat er iemand thuis is. Of gebruik een IP camera zodat je af en toe live een kijkje kunt nemen in je huis. Via de apps van deze camera’s kun je meldingen ontvangen indien er beweging wordt gedetecteerd. Zo ben je direct op de hoogte wanneer iemand jouw huis betreedt (of als het spookt?).

5. Beveilig je waardevolle spullen

Zorg ervoor dat waardevolle spullen goed opgeborgen zijn voordat je vertrekt. Dit kan in een kluis of op een andere veilige plek in huis. Neem alleen de noodzakelijke waardevolle items mee op reis en laat dure sieraden en andere kostbaarheden thuis.

Met deze tips kun je met een gerust hart op vakantie gaan, wetende dat je huis veilig en goed beschermd achterblijft. Meer vakantietips? Vind hier een checklist voor jouw volgende autovakantie.