Zomerse ijsrecepten

Ice ice baby! Het is zomer, dus we eten er weer liters van. Weer of geen weer! Wij ontvingen de volgende drie heerlijke zomerse ijsrecepten van de Oppo Brothers, welke we jullie absoluut niet wilden onthouden. Want smullen.. dat zijn deze ijsrecepten zeker! Van een shake tot een waar ijsdessertfestijn. Wij hebben zo onze favoriet.. benieuwd naar die van jou!

ijsrecepten
Oppo Choc Shake, foto van @charleyshealth 

Shake things up!

Een overheerlijke chocolade shake die binnen een handomdraai op tafel staat. Wie wil dat nu niet? Het enige wat je hoeft te doen is de onderstaande ingrediënten in een blender mixen totdat er een romige massa ontstaat. Serveer de shake in een mooi hoog glas en top hem met een toefje slagroom en wat cacao snippers. Definitely our favourite!

Benodigdheden voor één shake: 

  • 300 ml melk (naar keuze)
  • 3 bolletjes OppoBrothers Colombian Chocolate & Hazelnut-ijs (of een andere smaak naar keuze)
  • 1 eetlepel chocolade proteïnepoeder
  • Handvol ijsblokjes
  • 1 eetlepel pindakaas
  • Snufje gemalen kaneel
  • 1 eetlepel cacaopoeder (voor die extra chocoladesmaak)
  • Druppel vanille-extract

Recept van @charleyshealth 

Sweet pancakes

Of het nu voor ontbijt, lunch, diner of toetje is.. Een pannenkoek kan altijd! Bij dit recept met ijs zul je jouw vingers aflikken. De structuur van de pannenkoek.. het koude zoet van het ijs. Wij binnen alvast te kwijlen.

Benodigdheden (voor 4 pannenkoeken): 

  • 1 ei
  • 90 gram bloem
  • 280 ml halfvolle melk
  • 20 gram boter
  • ½ beker Vanilla Pecan Praline Crunch van Oppo Brothers (of een andere smaak naar wens)
  • 1 reep chocolade 

Meng het ei met de bloem en 200 ml melk. Voeg een snufje zout toe. Verhit ¼ van de boter in een koekenpan en bak met ¼ van je beslag een pannenkoek. Bak daarna de andere drie pannenkoeken en laat ze iets afkoelen. Verdeel vervolgens het ijs in vier porties over de pannenkoeken en rol ze stevig op in vershoudfolie. Leg ze in de vriezer totdat je ze gebruikt. 

Verwarm de rest van de melk en de chocolade in een steelpan op laag vuur. Halveer de pannenkoeken, channel je innerlijke Michelin-chef en schenk de gesmolten chocolade er zo mooi mogelijk overheen. Ta-da! 

Recept van Albert Heijn

Crumble met ijs

Je dag komt tot een perfect einde met een zelfgebakken warme crumble met ijs na het diner (save some room!). Je dient er wel even voor in de keuken te staan, maar eenvoudig is het zeker!

Het stappenplan

  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 50 gram tarwebloem
  • 1 eetlepel koek- en speculaaskruiden
  • 45 gram ongezouten roomboter
  • 30 gram gezouten pecannoten
  • 2 Elstar-appels
  • 8 bolletjes ijs van Oppo Brothers, zoals Canadian Maple Walnut Crunch of de vegan Very AlmondBerry 

Verwarm je oven voor op 180 °C. Meng de helft van de suiker met de bloem en de helft van de speculaaskruiden. Snijd 25 gram boter in blokjes en voeg dit bij de andere ingrediënten. Wrijf het mengsel tussen je vingers tot er een kruimelig deeg ontstaat. Lekker plakken! Mix de grof-gehakte noten door de kruimels en verdeel het deeg over een met bakpapier beklede bakplaat. 15 minuten roosteren in de oven et voila!

Verwijder het klokhuis van de appels en snijd de appels in plakken. Meng deze met de rest van de suiker en speculaaskruiden. Verhit 10 gram boter in een koekenpan en bak de helft van de appelplakken in 6 min. op middelhoog vuur tot ze zacht zijn en goudbruin glanzen. Schep halverwege om en herhaal met de rest van de boter en appel. 

Verdeel de gebakken appel over borden en voeg een bolletje (of 2!) ijs toe. Vervolgens strooi je de speculaas-pecancrumble erover om het geheel hyper culinair af te maken!

Recept van Albert Heijn

Meer kokerellen? Vind hier nog meer tips uit Ladify’s keuken.