Zo zouden Disney prinsen en prinsessen eruitzien in het echte leven

Als je jezelf ooit hebt afgevraagd hoe Disney prinsen en prinsessen er in het echte leven uit zouden zien, dan heb ik goed nieuws voor je. Een Finse kunstenaar die momenteel in Melbourne woont heeft hier namelijk een prachtige serie van gemaakt. Jirka Väätäinen heeft namelijk zeer realistische illustraties gemaakt van onder andere Sneeuwwitje, Tarzan, Tinkerbell, Prins Eric en Aladdin. Het knappe vind ik dat het Väätäinen is gelukt om trouw te blijven aan de originele karakters, terwijl ze er toch levensecht uitzien. Je herkent de Disney karakters “van vroeger” terwijl je ook ziet dat het eigenlijk zo maar echte mensen zouden kunnen zijn.

De meest populaire Disney films

Toen ik nog een klein meisje was, keek ik regelmatig naar de Disney films. Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen, Pinokkio, Peter Pan, 101 Dalmatiërs, De Aristokatten, De Kleine Zeemeermin, Aladdin en De Klokkenluider van de Notre Dame: ik heb ze allemaal gezien. Sommige van deze films wel meer dan één keer. Lees: tientallen keren. Het werk van Jirka Väätäinen zorgt dus wel voor een stukje “jeugdsentiment” 😉 Nu kom ik er namelijk achter hoe prins Eric, Tarzan, Sneeuwwitje en Pocahontas er uit zouden zien als ze echte mensen zouden zijn en dat is gaaf!

Meer van Jirka’s werk zien?

Onderstaand vind je een selectie van de Disney karakters waarvan een tekening is gemaakt door Väätäinen. Hij heeft er echter nog een heleboel meer “omgezet” van tekening naar real life. Wil je ook deze karakters zien? Bezoek dan de website van Väätäinen. Ben je benieuwd naar de rest van zijn werk, dan vind je dat ook op zijn website. Maar naar mijn mening is het meest interessante op zijn website toch wel de Disney karakters. Ik ben benieuwd of jij ze allemaal herkent. Er waren er namelijk wel een paar die ik dus gewoon echt niet wist …