Zo ziet de cast van de 90’s serie Dawson’s Creek er nu uit

Dawson’s Creek, de heerlijke tienerserie uit de jaren 90, is op Netflix te zien en wij genieten er met volle teugen van. De romantiek die zo zoet is dat het glazuur van je tanden springt, de herkenbare tienerproblematiek en de akkoestische piano muziek. Wij zijn groot fan! En nu we de serie – die op Netflix staat – bijna volledig gebingewatched hebben, vroegen wij ons af hoe het de acteurs tegenwoordig vergaat. We zijn immers wat jaartjes verder! Joey, Dawson, Pacey, Jen.. zo ziet de kast van Dawson’s Creek er nu uit. Let op spoiler alert

Mister Romance: Dawson Lerry

In de serie draait het natuurlijk allemaal om Dawson Lerry, de hopeloze romanticus met een eeuwige crush op zijn jeugdliefde Joey Potter. De beste man is gek van films en wil later regiseur in Hollywood worden. James van der Beek, de acteur die de rol jarenlang vertaalde, was begin 20 toen hij zijn eerste stap zette in Capeside. Inmiddels is de acteur heel wat jaartjes ouder (1977) en onderhoudt samen met zijn vrouw een groot gezin van maar liefst 6 (!) kinderen. En wij snappen wel dat deze knappe man zich wilt voortplanten..

Zo ziet de cast van Dawson’s Creek er nu uit

James van der Beek | Bron: RTL Boulevard

Joshua Jackson aka Pacey Witter

Pacey Witter, de wilde bras van het vriendengroepje van By The Creek. Het was Joshua Jackson (1978) die jarenlang de rol van mr. Witter mocht vertalen. Joshua is niet alleen bekend van zijn rol in Dawson’s Creek, maar speelde ook in bekende films als Cruel Intentions en Shutter. Wist je dat Joshua en Katy Holmes de eerste twee seizoen van de tienerserie verkering hadden? Anno 2022 is de acteur ons inziens goed opgedroogd. De schattige puistjes op zijn kin hebben plaats gemaakt voor een stoere baard.

Joshua Jackson | Bron: Variety.com

De opstandige Jennifer: Michelle Williams

Eén van onze meest favoriete personages uit de serie: Jennifer Lindly. De rol van opstandige puber wordt goed vertaald door actrice Michelle Williams. En acteertalent heeft de Amerikaanse schone zeker. In 2006 werd ze genomineerd voor een Oscar voor de rol van Alma in Brokeback Mountain en ook als Marilyn Monroe deed ze het fantastisch op het witte doek. Hoewel ze wat jaartjes ouder is geworden is Michelle nog altijd een echte beauty.

Michelle Williams | Bron: Proximus

Miss Potter: Katie Holmes

Het lachje, de maniertjes, de lange bruine haren.. Katie Holmes is het klassieke voorbeeld van een goede high school scholier in de rol van Joey Potter. In de tijd na de serie Dawson’s Creek was Katie nauwelijks herkenbaar in haar rol van punker in de film Pieces of April en ook speelde zij diverse rollen in musicals. Ze trouwde met de veel oudere Tom Cruise, maar ging helaas ook weer scheiden. Ze datete met Jamie Foxx en ging uit met chef Emilio Vitolo Jr. wat helaas ook eindigde in een breuk. Acteren doet ze nog steeds en wij kijken dan ook uit naar meer Katie op het witte doek!

Katie Holmes | Bron: HNL

Kerr Smith a.k.a. Jack Mc.Phee

Kerr Smith vertaalt de rol van Jack Mc.Phee in Dawson’s Creek. Na zijn afstuderen keerde Kerr terug naar Exton, zijn geboorteplaats, om samen met zijn vader, een financieel adviseur, een marketingbedrijf te starten. Toen hij ontdekte dat hij het maken van de presentaties leuker vond dan het eigenlijke werk, besloot hij naar New York te verhuizen en te gaan acteren. Met succes! Dawson’s Creek, CSI, My Bloody Valentine.. waar heb jij hem nog meer in gespot? Tegenwoordig heeft hij er wat grijze haren bij, maar is hij nog altijd goed te herkennen als die jonge Jack Mc.Phee!

Kerr Smith | Bron: ET Canada

Another Mc.Phee: Meredith Monroe

Al kijkend naar Andie Mc.Phee, gespeeld door actrice Meredith Monroe, voel je de zenuwen die door haar lijf gieren. Het ietwat neurotische personage wordt glansrijk gespeeld door Monroe, die naast actrice ook als model werkte. Na Dawson’s Creek speelde ze onder andere in de bekende Netflix serie 13 Reasons Why en was ze te zien in Criminal Minds. Een beauty is het nog steeds!

Meredith Monroe | Bron: Creeto

Dawson’s Creek

Dawson’s Creek is een Amerikaanse televisieserie die werd uitgezonden tussen 20 januari 1998. In totaal werden er maar liefst 128 afleveringen van 45 minuten gemaakt verdeeld over 6 seizoenen. Deze zijn nu allemaal te zien op Netflix. Dus ga er maar voor zitten!

Header afbeelding: Dawson’s Creek – Netflix