Zo word je een ware keukenprinses

Stiekem willen we allemaal wel de titel keukenprinses dragen. Liefde gaat immers door de maag en de chef wordt altijd maar geroemd, niet waar? Om deze titel te verdienen is het echter nodig om vaak (of vaker) in de keuken te staan. Oefening baart kunst en de lekkerste creaties ontstaan dan ook alleen maar door heel veel te oefenen en experimenteren. Dus, wil jij jouw gezelschap tijdens het volgende etentje verbluffen met jouw kookkunsten? Wil je bekendstaan als de chefkok van de familie? Zo word je een ware keukenprinses.

Zorg voor de juiste apparatuur in huis

Hoewel de ingrediënten die je gebruikt misschien de hoofdrol spelen, is het ook zeker van belang de juiste apparatuur in huis te hebben om mee te koken en bakken. Hoe meer verschillende gerechten je wilt maken, hoe meer apparaten je in gebruik hebt. Elektrische keukenapparaten zijn tegenwoordig gelukkig niet meer heel duur. Van een goede oven tot staafmixers, grill-apparaten, blenders en keukenmachines; zorg dat jouw keukenuitrusting compleet is om aan de slag te gaan. Schaf verder een mooi kookschort aan, goede ovenhandschoenen en you’re good to go!

Culinaire inspiratie opdoen

Wat je allemaal kunt koken en bakken? De wereld ligt aan je voeten! Er zijn natuurlijk enorm veel mogelijkheden. Onze tip; maak eens een moodboard met verschillende gerechten op Pinterest. Hierdoor creëer je een overzicht van welke recepten met name jouw oog (en knorrende maag) trekken. Aan de hand van jouw moodboard ga je op zoek naar recepten die hierbij passen.

Keukenprinses

Oefening baart kunst

In eerste instantie volg je de instructies van het recept nauwkeurig op voor het creëren van een heerlijk gerecht. Heb je het gerecht of het baksel eenmaal onder de knie, dan kun je gaan experimenteren door het toevoegen van jouw favoriete smaken. De standaard boerencake wordt een appelcake met koekkruiden en de originele stamppot krijgt een spicy tintje. De lekkerste creaties ontstaan door te experimenteren. En wees gerust, experimenten gaan altijd wel een keer mis. Dus schaam je vooral niet wanneer jouw baksel een keer niet zo lekker smaakt.

Nodig een testpanel uit

Het leukste onderdeel aan het koken en bakken? Dat is misschien wel het moment dat er geproefd kan worden! Hoewel je alles zelf kunt opeten, is het nog gezelliger om samen te eten. Betrek je gezin bij je kookkunsten, of nodig van tijd tot tijd andere gasten uit om samen van jouw maal te genieten. Vraag om eerlijke feedback en neem deze punten mee in je volgende experiment.

Klaar om te starten? Let’s bake!