Zo slaap je beter in de hitte

Heb jij vanacht ook zo slecht geslapen door de hitte? Lag je ook zo te draaien in bed omdat je niet wist wat je met jezelf aan moest? Ja die hittegolf hier in Nederland markeert dan wel een toffe zomer, maar voor onze nachtrust doet hij weinig goeds. Tips voor een betere nachtrust, zo slaap je beter in de hitte.

Houd ramen en deuren gesloten

Overdag dan, want dan is het noodzaak om je huis zo koel mogelijk te houden. Doe de ramen en deuren dan ook dicht. Sluit eventueel de gordijnen, zeker op plekken waar de zon recht naar binnen schijnt. In de avond, wanneer de temperaturen dalen en er eventueel een briesje opzet, kan je alles dan weer doorluchten. Zo slaap je beter in de hitte.

Koel je hoofd

Houd je hoofd ’s nachts lekker koel met een koud kussen. Doe voordat je gaat slapen je kussensloop of zelfs je hele kussen in de vriezer en laat deze even goed afkoelen. Eenmaal bedtijd, houd jij het hoofd en je nek lekker koel met deze ‘ice pack’.

Airco of IJsco

Voor die few onder ons die een airco hebben op de slaapkamer: bravo! Heb jij er geen thuis hangen, maar nog wel een old school ventilator ergens staan? Pak ‘m te voorschijn! Zet voor de ventilator een bak met ijsklontjes of een fles met bevroren water. De lucht die dan de kamer wordt ingeblazen voelt extra koel! Zo slaap je beter in de hitte!

Trek een pyjama aan

Alles uittrekken in bed is een logische reactie op de hitte. Toch is het – om koeler te blijven – beter om een katoenen shirtje aan te trekken die het zweet opvangt tijdens een warme nacht. Zweetdruppels blijven anders te lang op je huid liggen of trekken in jouw beddengoed waardoor het bed sneller opwarmt.

Koel je handen en voeten

Je kent het wel, van die gloeiende handen en voeten in de hitte. Het zijn jouw thermometers die de gevoelstemperatuur van jouw lichaam bepalen. Dompel je voeten en je handen dan voor het slapen gaan ook even onder in koel water. Heb je het in bed écht heet? Trek dan een paar sokken geweekt in een ijsbadje aan. Zo slaap je beter in de hitte!