Zo maak jij een beter ontbijt in een handomdraai

Wat eet jij het liefste als ontbijt? Ga jij voor een old school witte boterham of toch liever iets gezonder met een bite. Wij ontbijten het liefste in een kom, sowieso is alles in een kom beter, ook voor je avondeten trouwens…

Back to business, wij hebben de lekkerste combi’s voor jouw ontbijtje voor in een kom samengesteld en handig: je hebt maar 1 basisingrediënt nodig: de for breakfast gluten free ANCIENT GRAINS van Eat Natural.

Less is more

  • Neem een paar scheppen roeryoghurt
  • Voeg daar deze overheerlijke ontbijtgranen aan toe
  • Drip er een paar druppeltjes honing overheen
  • En done! 

Dit is natuurlijk de basis van een perfect ontbijtje, als je het lekker vindt kun je altijd nog iets van vers fruit toevoegen. Maar ze zeggen niet voor niets: less is more… Daarbij, door de veelzijdigheid aan zaden en oergranen: boekweit, amaranth, quinoa, chia en haver, zijn de ontbijtgranen al spannend genoeg van zichzelf. 

Extra Extra

  • Neem een paar scheppen Griekse yoghurt
  • Voeg daar de overheerlijke ontbijtgranen aan toe
  • Gooi er wat blauwe bessen bij
  • ..en wat frambozen
  • ..en wat bramen
  • Zo heb je een ‘rood fruit’ mix met je ontbijtgranen. Gezond & gezond met alle antioxidanten!

Exotische tour

  • Neem een paar scheppen roeryoghurt
  • Voeg daar de overheerlijke ontbijtgranen aan toe
  • Snijd een mango in stukjes en gooi ‘m erbij
  • Schep ook een passievrucht leeg en verspreidt het over je kom
  • Ananas on top of it… 
  • En smullen maar! Lekker exotisch en fris voor op de warme dagen

Bananaaa

  • Neem een paar scheppen kwark
  • Voeg daar de overheerlijke ontbijtgranen aan toe
  • Verdeel een paar plakjes banaan over je bowl
  • Voeg daar eventueel nog zonnebloempitten aan toe
  • En wat kaneel
  • Of wat honing…
  • En yummm! 

Anders

Je kunt altijd nog proberen ontbijtkoekjes te maken. Say what? Ontbijtkoekjes. Yes! Met ontbijtgranen kun je prima je eigen koekjes maken en dat is top! En ook nog heel makkelijk

Voor 20 koekjes

  • Je mixt de ontbijtgranen (150 gram) 
  • …met 2 eetlepels suikervrije pindakaas 
  • …en 5 eetlepels honing
  • Schep het om tot één geheel
  • …en verdeel over een bakplaat
  • …bak de koekjes-to-be 15 tot 20 minuten goudbruin
  • Thank us later!

Heb jij nog een lekker recept voor ons? Let us know!