Daar zit ik dan. Klaar om mijn eerste artikel voor Ladify. te schrijven. Wat een eer om een van de gastschrijvers van deze fijne blog te mogen zijn. Ik ga jullie hopelijk inspireren met de lekkerste recepten, vaak met een Spaans tintje, en altijd met veel passie. Mijn naam is Melanie en ik ben de eigenaresse van Casa Gusto, ontstaan begin 2021. Wat wij vooral doen? De fijnste Spaanse delicatessen naar Nederland brengen. Het bedrijf is niet zomaar ontstaan, ik ben namelijk geinfluenced door de waanzinnige Spaanse keuken. Mijn vriend woont in Spanje en daardoor was ik daar uiteraard zelf ook regelmatig te vinden. We ontdekten de olijfolie van Señorios de Relleu en vonden het product zó lekker, dit moet in Nederland ook te koop zijn. En, zo gezegd zo gedaan. Niet veel later was Casa Gusto een feit. Wat ik mijzelf echt ben gaan beseffen sinds we zelf veel met olijfolie bezig zijn; een goede olijfolie kan een gerecht echt maken.
Zo maak je de lekkerste bruschetta’s
Vandaag deel ik een van mijn favoriete tapas met jullie: Bruschetta. Gelijk een leuk weetje: het woord “bruschetta” komt van het Latijnse werkwoord “bruscare”, wat op kolen roosteren betekent. De bruschetta vindt zijn oorsprong in Midden-Italië, maar ook op het Spaanse menu is deze lekkernij volop aanwezig.
Wat heb je nodig? Voor 20 bruschetta’s:
- 4 tomaten van goede kwaliteit
- Handje basilicum
- 4 eetlepels extra vierge olijfolie
- 4 teentjes knoflook
- Stokbrood
- Peper
- Zout
Hoe maak je het?
- Snij aan de onderkant van de tomaten een ‘kruisje’, dit zodat de vellen er gemakkelijk af kunnen weken.
- Zet een pannetje water op en laat het koken. Zodra het water kookt, haal de pan van het vuur en leg de tomaten er voorzichtig in. Haal ze er na +/- 2 minuten uit en laat afkoelen. Als de tomaten afgekoeld zijn, trek dan de vellen van de tomaten af.
- Snij de tomaat in 4 parten en haal het vruchtvlees eruit. Snij de rest van de tomaat in kleine blokjes en laat uitlekken. Als de tomatenblokjes goed zijn uitgelekt, doe ze dan in een kom.
- Hak de basilicum fijn en mix met de tomaat in de kom. Roer de basilicum goed door de tomaat heen.
- Voeg +/- 4 eetlepels olijfolie toe aan het mengsel. Ik gebruikte de Señorios de Relleu Organic extra vierge olijfolie. De Organic Coupage extra vierge olijfolie van Senorios de Relleu is een blend van de beste biologische extra vierge olijfolie van vijf variëteiten uit het gebied. De olie bevat een gemiddelde fruitigheid, een lichte bitterheid en een middelhoge kruidigheid.
- Voeg peper en zout naar wens toe aan het mengsel en roer alle ingrediënten door elkaar.
- Snij een stokbrood in +/- 20 sneetjes. Besmeer de sneetjes aan de voor- en achterkant met olijfolie en ga er vervolgens met een opengesneden teentje knoflook overheen om de smaak van de knoflook in het brood te laten trekken.
- Rooster de stukjes stokbrood in de oven op 180 graden voor 2 minuten, ik gebruikte de grillstand van de oven. Mocht je de broodjes toch nog net iets te licht vinden na 2 minuten kun je er uiteraard voor kiezen de broodjes iets langer in de oven te laten.
- Zodra de broodjes klaar zijn, laat ze even afkoelen. Schep vervolgens het tomaat- basilicummengsel over de broodjes heen en serveer de bruschetta’s op een mooie olijfhouten borrelplank.
Echte Spaanse olijfolie
Bij ons is 1 ding zeker, de bruschetta’s staan gegarandeerd als borrelhapjes op het kerstmenu dit jaar. Wil je deze heerlijke bruschetta’s zelf ook maken? Je shopt de extra vierge olijfolie van Señorios de Relleu op www.casagusto.nl.
Heb je de bruschetta’s zelf ook gemaakt? Laat ons weten wat je ervan vindt!