Zo kom je samen met de kids de voorjaarsvakantie door.

Help! Voorjaarsvakantie. Shit, bijna vergeten… Ik ben zo’n type moeder die daar een paar dagen van te voren op wordt geattendeerd door de peuterleidster. En dan net doet alsof ik dat allang wist, dat dan weer wel. Ik kom er goed mee weg, denk ik. Kijk, ik ben echt geen geweldige actrice, maar met een overenthousiaste “Ja, eindelijk… wij zijn er zó aan toe. Ik merk het echt aan Mats. Even lekker bijtanken en tijd voor elkaar!” onderdruk ik perfect mij verraste en verbaasde net-wakker-en-gered-door-de-droogshampoo-hoofd als ik Mats s’morgens afgeef op de peuterspeelzaal.

Ben jij ook nog op zoek naar leuke tips om samen de voorjaarsvakantie door te komen? Met onderstaande uitjes en ideeën ben je aan het einde van de week verzekerd van een mommy-award.

1. Het spoorwegmuseum

Oké, nu niet gelijk met voordelen komen. Want dit is dus écht super tof. Zelf zijn wij hier geweest tijdens de Kerstvakantie. Het museum was geheel omgetoverd in winterse sferen met kerstmarkt, schaatsbaan en glühwein tentjes. Maar ook zonder dit alles is dit uitje succes verzekerd. Heel educatief, actief en geschikt voor vele leeftijden. Neem een kijkje op de site van het spoorwegmuseum en koop je kaartjes online, ben je sneller binnen. Je kunt gewoon met de auto komen overigens!

2. Koekjes bakken!

Super simpel maar dit valt hier altijd heel goed in de smaak, letterlijk en figuurlijk. Koekjes of taarten bakken. Om er echt een leuke opdracht van te maken versier  je een glazen potje (augurken of jampot) met stickers, lintjes en ander kitsch Action-spul. Vul het potje met de zelfgebakken koekjes et voila een werkje waar meesterbakker Robèrt  jaloers op is! Samen brengen wij ze dan naar de (overgroot) oma’s toe. Hier scoor je zeker punten mee!

3. Kinder-/Avonturenboerderij

Als we Mats ergens een plezier mee doen is het wel met ‘diertjes kijken’. Afgelopen weekend gingen wij naar de avonturen boerderij Molenwaard. Deze actieve boerderij staat in het teken van Fien en Teun, je weet wel, die van Netflix! Op deze boerderij kun je allerlei opdrachten volbrengen, dieren knuffelen/voeren/aaien, paardje rijden, shows bekijken, met Fien en Teun op de foto (life goal!) en vooral lekker veel energie kwijt. Trek vooral kaplaarsjes aan! Kijk voor meer info op hun site. 
https://www.instagram.com/p/Bt_KAeugzxA/

4. Speeltuinen marathon.

Dit uitje probeer ik altijd te combineren met een klusje of afspraak dat ik zelf moet doen ergens in het dorp of andere stad. Perfect chantagemateriaal, maar hé that’s life! Ik sluit dus regelmatig een dealtje; “we moeten nu even dit/deze kopen/brengen/ophalen/doen, daarna gaan we daar naar de speeltuin(en) toe” Als je dan ook nog een lunch, wat lekkers en wat te drinken meeneemt heb je een soort van camping-life in de speeltuin. Het voordeel van de ‘onbekende’ speeltuin is dat de kleintjes niet snel zijn uitgekeken en jij zo rustig de tijd hebt om de leukste foto van dit uitje te posten op je instagram, #mommylife.

5. Een knutselmiddag

Het kan natuurlijk zo zijn dat je een dagje wat minder lekker weer hebt. Ga dan vooral niet naar de speeltuin of kinderboerderij, daar heb je alleen jezelf maar mee. Of eigenlijk, je wasmand. Ga samen wat moois knutselen! Misschien heb je binnenkort wel een verjaardag, of verzin een aangelegenheid om wat voor te maken…who cares. Ik zweer dus bij de Action, voor alle (kitsch) knutselspullen. Als je nog wat over hebt van het versierde koekjespotje kun je hiermee dus een mooi knutselwerk maken. Maar gebruik vooral geen glitters. Ik herhaal: GEEN. GLITTERS! Dit is het ergste soort. Diegene die glitters heeft ontdekt is ab-so-luut kinderloos. Dit gun je je ergste vijand niet. Op het moment dat de glitters eenmaal in handen van je peuter zijn gekomen is ontsnappen niet meer mogelijk. Werkelijk álles zal eronder zitten, dit kom je jaren, nee decennia, later nóg tegen.  De enige oplossing is om je huis te verkopen.
Of je kind. Wel op Etsy; je hebt ze tenslotte zelf geknutseld!