Zo geef je jouw bank een tweede leven

Heb je thuis een fijne bank staan? Dan doe je hier ongetwijfeld niet graag afstand van. Helaas kun je na een aantal jaar vaak zien dat de bank veelvuldig gebruikt is. Zo is de bekleding van de bank mogelijk behoorlijk versleten of is de kleur niet ten goede veranderd. Veel mensen besluiten op zo’n moment hun bank te vervangen, maar er is ook een groenere oplossing! Er zijn namelijk verschillende manieren waarop je dit meubel nog heel lang met plezier kunt gebruiken. Zo geef je jouw bank een tweede leven.

Een kleed over de bank

Wanneer jouw bank behoorlijk versleten is, denk je mogelijk dat hier geen eer meer aan te behalen is. Toch moet je een bank niet direct afschrijven. Waarom niet? Omdat je dit meubel betrekkelijk eenvoudig een tweede leven geeft. Overweeg bijvoorbeeld om er een kleed overheen te leggen om versleten plekken te verbergen, maar ook om de bank een andere uitstraling te geven. Is jouw bank behoorlijk versleten, maar wil je hem liever nog niet weg doen? Dan biedt een kleed uitkomst. Door een kleed over jouw bank te leggen zijn de slijtplekken namelijk niet meer zichtbaar. Lekker sustainable!

Laat jouw bank opnieuw stofferen

Een kleed over de bank gooien is een makkelijke, goedkope en snelle oplossing om jouw bank een tweede leven te geven. Het nadeel: het ziet er niet altijd even mooi uit. Is dit bij jouw bank het geval, denk dan niet direct dat je een nieuwe bank moet kopen. Het is namelijk ook goed mogelijk om jouw bank opnieuw te laten stofferen. Aangezien dit iets is wat de meeste mensen niet zelf kunnen, is dit een betrekkelijk dure optie. Je moet er namelijk een specialist voor inschakelen. De kosten lopen weliswaar hoog op, maar over het algemeen is dit een goedkopere optie dan een nieuwe bank kopen. Kies je voor een compleet andere kleur, dan is jouw bank als nieuw.

Verf jouw leren bank

Heb je een leren bank en heeft het leer zijn beste tijd wel gehad? Dan kun je een leren bank verven. Hier gebruik je speciale leerverf voor. Deze verf is verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren. Hierdoor is de kans groot dat je ook verf kunt kopen in de kleur van jouw bank. Dit hoeft overigens niet, want je kunt ook een compleet andere kleur kiezen. Op deze manier geef je jouw bank een compleet andere uitstraling. Leer verven is bovendien geen lastige opgave. Althans, niet als je hier speciale leerverf voor gebruikt. Deze verf hecht namelijk goed. Hierdoor ziet jouw leren bank er binnen de kortste keren weer als nieuw uit.