Zo eet je boerenkool met een twist!

Nu we de mutsen nodig hebben buiten met dat koude weer, mag je wel zeggen dat het winter is! En wat is nu lekkerder om een flinke pan hutspot of stampot te maken. Maar er zijn meer manieren waarop je een heerlijk maal voor jezelf op tafel zet met boerenkool. Dus: zo eet je boerenkool met een twist! Wij worden er in ieder geval blij van!

Pizza!

Pizza kennen we als iets ongezonds, maar gooi een bodem van bloemkooldeeg vol met boerenkool, geitenkaas en gehakt. Zo’n 10 tot 15 minuutjes in de oven en je bent ready to go!

Couscous

Maak wat couscous klaar, voeg verse boerenkool, wat tomaatjes en de garnalen toe. Sprenkel er citroen overheen en pak in in een aluminium pakketje. De oven op 180 graden, 10 tot 15 minuutjes en klaar!


Credits: Thanachat Chantaramanee.

Brownies

Je schijnt er niets van te proeven, maar er is wel degelijk een flinke dosis boerenkool aan toegevoegd. Check hier het hele recept.

Ceasar salad

Gebruik in plaats van normale sla of veldsla boerenkool. Verder kun je lekker alle ingredienten hetzelfde houden. Andere smaak en met een mega superfood boerenkool – want ja, zo mogen we onze eigen groenten inmiddels noemen – als basis!

Chips!

Een gezonde variant op alle aardappelchips die in de supermarkt in de schappen ligt. Droog de verse boerenkool in een theedoek, verdeel over de bakplaat en gooi wat chili vlokken en grof zeezout over het groen. Schenk er ook een klein beetje olijfolie overheen. 8 tot 10 minuten in de oven op 200 graden en you’re good to go!

Tosti’s

Parmazaanse kaas is de leven! Gooi overal maar een extra dosis overheen – als je het ons vraagt. Dat is dan dus ook precies wat we met de bloemkool gaan doen! We maken een old school tosti, maar maken ‘m met een flinke portie parmazaanse kaas en boerenkool! Mega lekker!

Credits: Goodhousekeeping.
Photocredits: Bigstockphoto.