Zo bak je de ideale biefstuk met vlees van de online slager

Een biefstukje bakken.. het lijkt zo makkelijk, maar hoe vaak heb jij al wel niet op een taaie lap vlees zitten kauwen? Zonde! Want als je een biefstuk goed bereid, dan is het alsof een engeltje op je tong piest. Serveer het stukje vlees met knapperige goudgele frites en zelfgemaakte mayonaise en smullen maar! Klaar om aan de slag te gaan? Zo bak je de ideale biefstuk.

Stap 1: Boodschappen

Alvorens je aan de slag gaat, is het natuurlijk belangrijk de juiste ingrediënten in huis te hebben. Een goede malse biefstuk die haal je natuurlijk bij de slager. Waarom je vlees bij de slager zou moeten kopen? Het rundvlees dat bij de slager verkocht wordt scoort bijvoorbeeld beter op vlak van smaak en kwaliteit van vlees uit de supermarkt. Verder is een slager natuurlijk de echte kenner van zijn vakgebied. Hij kan je adviseren over welk stuk vlees je het beste kunt gebruiken voor je recept en jij als klant bepaalt bijvoorbeeld hoeveel kruiden je erin wilt hebben. Wist je dat online vlees bestellen nu ook kan bij een echte online slager?

Stap 2: Laat het vlees acclimatiseren

Net als velen van ons even moeten ‘ontdooien’ voordat we op ons best zijn, geldt dit ook voor dat prachtige stukje vlees op jouw snijplank. Zorg dat je het vlees op kamertemperatuur brengt voordat je hem gaat bakken. Why? Omdat je de bak duur hiermee kunt beperken, waardoor het vlees in de pan minder vocht (sap) verliest.

Stap 3: Seasoning!

Een beetje zout, een beetje peper… Vlees kruid je vaak het beste na afloop, zeker wanneer het met zout betreft. Zout onttrekt namelijk vocht, en je wilt geen taaie lap! Bestuif de biefstuk met een klein snufje zout net voordat hij de pan in gaat. zo wordt het vocht op de buitenste laag van het vlees opgenomen, waardoor je de biefstuk extra mooi bruin bakt.

Stap 4: Olijfolie én boter

Kokosolie, olijfolie, boter? De lekkerste biefstuk bak je in zowel olijfolie als boter. Daarbij zorg je dat de pan goed heet is en de boter volledig gesmolten is. Schroei het vlees op hoge temperatuur dicht aan alle kanten, om vervolgens het vuur terug te draaien en de biefstuk per kant zo’n 2 tot 3 minuten te laten garen. Speel tussendoor met de biefstuk in de pan en bevochtig hem zo nu en dan met de boter uit de pan.

Stap 5: Rust

Dit vergeten veel mensen: het laten rusten van het stukje vlees. Vaak wordt het vlees direct vanuit de pan op het bord geslingerd om verslonden te worden, maar iets meer geduld resulteert in nog betere smaken. Dek de biefstuk af met een stuk aluminium folie en laat hem iets afkoelen. Voor sappiger en smaakvoller vlees!

Zo bak je de ideale biefstuk

Ready? Serveer jouw biefstukje met homemade fries en mayonaise. Eet smakelijk!