5x terrassen voor op jouw bucketlist

Als wij Nederlanders ergens goed in zijn, dan is dat wel in op het terras zitten. Weer of geen weer, serveer ons maar een drankje op een stoeltje in de (frisse) buitenlucht. Voor alle terrasliefhebbers: 5 terrassen voor op jouw bucketlist.

Terrassen, wij kennen het zowaar als werkwoord. Frisdrankmerk Lipton Ice Tea tipte onze deze 5 unieke Europese terrassen. Sla ze zeker op voor als je binnenkort op reis gaat naar één van deze bestemmingen!

1. Terrassa Martínez in Barcelona, Spanje

Barcelona is een van de grootste steden in Europa en ook erg populair onder Nederlandse vakantiegangers. En dat is natuurlijk niet zomaar! Het is er vaak zonnig, dus voor een goede terrasmiddag – mét lekkere tapas en drankjes –  ben je in deze stad op de juiste plek. Barcelona is omringd door bergen en op een van die bergen, de Mont Juïc, vind je niet alleen het oud olympisch zwembad en het tijdelijke stadion van FC Barcelona, maar ook het veelbelovende Terrassa Martínez. Op dit terras geniet je van een fenomenaal uitzicht over de stad. Vooral met zonsondergang zie je de wereldstad oplichten. Het terras is te bereiken met de gondel, taxi of gewoon te voet! We say: bucketlist material!

Terrassen voor op jouw bucketlist
© Happy in Spain

2. Timeleone Café in Sicilië, Italië

Sicilië staat bekend om haar citroenen, warme klimaat, azuurblauwe stranden en goed eten en drinken. Op het zonnige eiland vind je aan de kust het dromerige stadje Taormina. Het bruisende stadje staat vol met pittoreske huizen, marktjes, overblijfselen van de Griekse oudheid én leuke terrassen. Er zijn dan ook genoeg zonnige plekken te vinden die zeker een bezoekje waard zijn, zoals het Timoleone Café. Met het unieke terras gelegen op de trappen van een klein straatje tussen de (palm)bomen, is het wijn- en cocktailbarretje een absolute must visit tijdens jouw bezoek aan Taormina.

Terrassen voor op jouw bucketlist
Timeleone Cafe Sicilië ©Bergfex

Dudok in het Park in Rotterdam, Nederland

Ja, zelfs een Nederlands terras kan in dit lijstje terrassen voor op jouw bucketlist niet ontbreken volgens Lipton. Ontdek Dudok in het Park: een historisch terras in het Euromast Park van Rotterdam. Een ontsnapping uit de drukte in een heerlijke groene omgeving. En ja, het uitzicht vanaf het terras is gewoonweg prachtig. De smaakpapillen willen natuurlijk ook wat, dus op het menu heerlijke gerechten zoals een ontbijtplank en een heuse croque Dudok. Vergeet ook de taartjes niet!

Terrassen voor op jouw bucketlist
Park Dudok Rotterdam © De Nationale Locatie Site

Les Belles Plantes in Parijs, Frankrijk

Highly instagrammable, dat is dit terras in Parijs zeker. Het is een echte (onontdekte) parel in de stad: Les Belles Plantes in het hartje van de botanische tuin tussen Jussieu en Austerlitz. In het drukke centrum van de stad vind je hier een oase van rust. Je wordt er omgeven door een tuin boordevol mooie planten, dus tijdens een zonnige zomerdag wil je hier zitten. Oh, en leuke bijkomstigheid is dat het zeer betaalbaar is.

Check ook ons artikel over de Parijse fotograaf Julien Knez. Hij maakte werkelijk te gekke platen van zijn home town.

Terrassen voor op jouw bucketlist
Les Belles Plantes, Parijs © Sortir a Paris

Keto and Kote in Tbilisi, Georgië

Tbilisi is een van de oudste steden in Europa en nog echt een hidden gem. De stad kent een rijke geschiedenis en het lijkt soms alsof de tijd er stil heeft gestaan. Tbilisi staat bekend om haar monumenten, mooie architectuur en vele restaurants en terrassen. Midden in de heuvelachtige stad vind je het prachtige Keto and Kote – een uniek restaurant dat gebouwd is in de typische houten Georgische bouwstijl. Het restaurant heeft een zonovergoten en weelderig terras waar je de lekkerste hapjes en drankjes kunt bestellen.

Terrassen voor op jouw bucketlist
Keto and Kote, Tbilisi, Georgië © A Small World

>

Heb je zelf een terrastip? Deel hem met ons!