Yes! Zo beleef je jouw ultieme ME-TIME-MOMENTJE

Voor alle vrouwen die altijd net iets te druk zijn, altijd rekening houden met iemand anders, het huishouden regelen, de baan managen, de studie fixen en zichzelf best wat vaker mogen belonen met een goed glas wijn. Of in ieder geval zich iets vaker mogen belonen met een ME-TIME-MOMENTJE. Want ja vrouwen, we hebben het zo af en toe al zwaar genoeg met vrouw zijn, dus we mogen soms best de touwtjes wat laten vieren.

Maar hoe doe je dat nu eigenlijk?

Uit onderzoek blijkt dat vrouwen nog steeds zo’n negen uur meer (!) dan de mannen aan het huishouden besteden per week. Joejoe, daar gaan we stiekem even wat uurtjes vanaf snoepen om voor jezelf te kiezen en even dat ME-MOMENTJE in te lassen dus. We hebben een klein onderzoekje gedaan en kwamen op de volgende heerlijke mogelijkheden om te ontspannen.

SPA

Natuurlijk is letterlijk ontspannen, ook echt ontspannen. Hoewel toch niet heel veel vrouwen thuis het maskertje op hun gezicht smeren, komt een ‘SPA-dagje’ wel vaak omhoog. Maar dan ook meteen met het excuus: ‘daar heb ik niet altijd geld of tijd voor’. Eens! Maar zo’n relax-dagje hoeft helemaal niet duur te zijn. Stel gewoon een klein pakketje voor jezelf samen met alle benodigdheden (lees: voetenmasker, masker, mee-eter-strips, scrub etc.) en gaan!
Die van Starskin zijn echt heel chill!

SEKS

Daar zijn we dan. Waarschijnlijk een van de weinige momenten in een mensenleven dat we echt NERGENS anders aan denken (als het goed gaat tenminste) en helemaal opgaan in de activiteit. I mean onderzoek wijst uit dat een orgasme je stresslevel compleet verlaagd! Maar we hebben natuurlijk niet altijd een vent nodig om eens lekker onder de lakens te kruipen. Je hebt namelijk speeltjes die en goed doen voor jou en ook nog eens bijdragen aan Olijf – een netwerk voor vrouwen met gynaecologisch kanker. Dus meer dan alleen spelen met jezelf..
Benieuwd geworden?! Check PluralPleasure!

DANSEN

Je hoeft echt niet meteen de kroeg in te duiken om eens een flink potje de heupen los te schudden. Een dansje per dag doet wonderen voor je lijf en helpt echt ontspannen. Op zoek naar die favo playlist en go!
Misschien inspireert deze lijst je wel!

ZON ZON ZON

Los van dat er een shitload aan vitamine D in de zon zit, zit er nog veel meer in natuurlijk. De zon is eigenlijk goed voor van alles, maar vooral ook om jezelf even een zonmomentje te gunnen, want och, wat worden we er gelukkig van! De zon maakt ons blijer, stralender en gelukkiger. Maak een goeie cocktail voor jezelf en ga er eens lekker voor zitten. Want die zon is je gegund!

LEZEN

Lezen is leren en wij mensen zijn gemaakt om te ontwikkelen. Te blijven ontwikkelen. Hoewel we misschien niet allemaal even veel zin hebben om weer in de schoolbanken te kruipen is dus educatief bezig zijn wel iets wat onze hersenen stimuleert en ons een geluksgevoel geeft.
Dit is wel een lekker lijstje met 100 boeken!

Bullet Bullet

Het schijnt dus ook heel relaxend te werken om een Bulletjournal helemaal naar je eigen hand te zetten. Lekker creabea bezig, lijstjes maken, dingen opschrijven, doodles, tekenen en ga zo maar door. En voor niet heel veel heb je al hele leuke bulletjournals bij de HEMA bijvoorbeeld!
Yaaay! Kopen kopen kopen.

Photocredits: Bennie Lukas Bester.