Woontrends: beton in je interieur

Woontrends, wij kunnen er geen genoeg van krijgen. Naast de koper trend, is de beton trend iets wat ik al regelmatig voorbij heb zien komen. Persoonlijk vind ik het erg tof.. Beton is misschien niet het eerste waar je aan denkt voor de aankleding van je huis. Het materiaal beton is toch meer voor in je garage? Nee, niks is minder waar! Aan deze trend valt niet te ontkomen, vinden wij. Wanneer je dit goed combineert, kan het een erg warme uitstraling geven. Zo lieten we je al kennis maken met een ruwe, natuurlijke betonnen lamp. Maar er is meer!

Beton in je interieur, zo doe je dat!

Van een betonnen keuken, krukje tot een gave kandelaar, fruitmand of zelfs betonnen plankjes. Met een aantal betonnen items in huis creëer je net even dat beetje extra.
Maar kijk uit (zoals bij elke trend) dat je niet doorslaat! Een aantal items in beton kan best, maar laat het daarbij. Zo voorkom je dat t er snel ongezellig en erg industrieel uit gaat zien. Dat is namelijk iets wat we nou nét niet willen.

Inspiratie

Opzoek naar een leuk beton-idee? Er zijn inmiddels al veel mooie creaties gemaakt met beton. Hier wat inspiratie voor je op een rijtje. Hot or not! Wat vind jij?

Creatief met beton

Doordat je zelf kan beslissen hoeveel beton je in je kamer wilt, is het ook makkelijk hierop een DIY te selecteren. Daarbij is een zak cement goedkoop en hoef je alleen wat water toe te voegen. Let dus wel op dat je niet een zak koopt waar je het zand nog aan moet toevoegen. Zo kwam ik onlangs die gave krukje tegen wat je zelf erg eenvoudig kunt maken.